Home » Natură » Patru noi zimbi, eliberaţi în libertate în Parcul Natural Vânători-Neamţ

Patru noi zimbi, eliberaţi în libertate în Parcul Natural Vânători-Neamţ

Patru noi zimbi, eliberaţi în libertate în Parcul Natural Vânători-Neamţ
Publicat: 09.03.2017
Patru zimbri, doi masculi şi două femele, cu vârste între doi şi opt ani, vor fi eliberaţi în natură de specialiştii Administraţiei Parcului Natural Vânători-Neamţ, din subordinea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva.
Cele patru exemplare au fost mutate într-un ţarc de acomodare, urmând ca specialiştii Romsilva să îi elibereze în natură în zilele următoare, se arată într-un comunicat de presă.

Astfel, în Parcul Natural Vânători-Neamţ vor fi în libertate 29 de zimbri, din care şase născuţi liberi, 13 în semilibertate, iar 7 exemplare se află în captivitate.

Primele exemplare din Parcul Natural Vânători-Neamţ au fost eliberate în natură acum cinci ani, între timp arealul lor mărindu-se până la 60.000 de hectare. Zimbrii sunt permanent monitorizaţi de specialiştii Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva.
 
Romsilva administrează trei nuclee importante de zimbri, la Bucşani, în judeţul Dâmboviţa, la Haţeg, în judeţul Hunedoara, şi Parcul Natural Vânători – Neamţ, cu un efectiv total de 96 de exemplare.
 
Zimbrii au dispărut din fauna României în urmă cu trei secole, fiind reintroduşi în 1958, după importul unei perechi din Polonia, în Parcul Silvic Haţeg. Au urmat alte exemplare importate din Polonia, Cehoslovacia şi Rusia, în primul deceniu fiind aclimatizate în România nouă exemplare la Haţeg şi Trivale, în Argeş.
 
Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase