Home » Natură » Cu ajutorul unei noi tehnici, experţii au reuşit să înregistreze imagini cu cele mai mici creaturi vii de pe Pământ

Cu ajutorul unei noi tehnici, experţii au reuşit să înregistreze imagini cu cele mai mici creaturi vii de pe Pământ

Cu ajutorul unei noi tehnici, experţii au reuşit să înregistreze imagini cu cele mai mici creaturi vii de pe Pământ
Publicat: 24.03.2017
Cu ajutorul microscopului putem observa cele mai mici obiecte din Univers, însă procesul devine limitat atunci când este vorba despre mişcarea unui obiect cu dimensiuni reduse.

O echipă din Australia a realizat un nou tip de program computerizat care permite observarea obiectelor microscopice care se mişcă foarte lent, precum şi înregistrarea mişcărilor la o viteză mult mai accelerată, informează Gizmodo

Cercetătorii din cadrul Australian Institute of Science and Technology studiau creşterea celulelor din rădăcina plantelor. Deoarece observarea întregului proces poate dura câteva zile, echipa a dezvoltat un program care permite captarea cu uşurinţă a procesului.

Programele care monitorizează mişcarea sunt utilizate în industria cinematografică, însă nu au fost utilizate niciodată la un nivel microscopic. Cercetătorii au utilizat lasere pentru luminarea floorescentă a proteinelor din plantă, astfel programul a reuşit să înregistreze imaginile. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase