Home » Natură » Fenomen unic în lume: trei lacuri apropiate din Indonezia au culori foarte diferite care se schimbă periodic

Fenomen unic în lume: trei lacuri apropiate din Indonezia au culori foarte diferite care se schimbă periodic

Publicat: 30.04.2017
În Flores, Indonezia, cele trei lacuri vulcanice din vârful Muntelui Kelimutu au culori diferite care se schimbă periodic. Acesta este un fenomen natural care face ca lacurile să devină o destinaţie populară.

Lacul vestic de pe Kelimutu, Tiwu ata Mbupu (Lacul oamenilor bătrâni), este de obicei albastru. Lacul Tiwu Nuwa Muri Koo Fai (Lacul băieţilor şi fetelor) este de obicei verde, iar Tiwu Ata Polo (Lacul fermecat) este de obicei roşu, relatează Curiosity.

Totuşi, lacurile îşi pot schimba culoarea. Conform Indonesia Travel, „acum câţiva ani, lacurile erau alb, turcoaz şi roşu. În noiembrie 2009, erau negru, turcoaz şi maron închis. Din nou, în iulie 2010, lacurile aveau diverse nuanţe de verde”.

Credit: Wikipedia

Deşi culorile altor lacuri sunt datorate bacteriilor, lacurile de pe Kelimutu sunt enigmatice, deoarece culorile se schimbă foarte des. 

Se crede că anumite minerale în apă care interacţionează cu gazul vulcanic creează aceste nuanţe, dar este doar o speculaţie.

În folclorul popular, aceste lacuri sunt locul de veci al sufletelor celor decedaţi, iar Mae, zeul vieţii de apoi, îi trimite pe cei care au murit în diferite lacuri în funcţie de meritele lor din timpul vieţii.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cinci lucruri surprinzătoare despre lacurile lumii

Mii de lacuri albastre ciudate au apărut pe suprafaţa Antarcticii

5 dintre cele mai impresionante lacuri cu lavă din lume – FOTO

Unde se află cel mai mare lac roz din lume. Un VIDEO spectaculos şi topul celor mai frumoase 10 lacuri din lume

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase