Home » Natură » Moment special la Zărneşti: primii pui născuţi în rezervaţia de urşi au ieşit ”în lume”

Moment special la Zărneşti: primii pui născuţi în rezervaţia de urşi au ieşit ”în lume”

Publicat: 29.04.2017
Primii pui născuţi la Zărneşti în cei 12 ani de existenţă ai rezervaţiei au ieşit să descopere lumea. Opt ursuleţi simpatici în vârstă de o lună şi jumătate au ieşit din scorbură pentru a se zbengui în parcul natural.

Dintre cei opt urşi născuţi, doar trei au ieşit afară, dar nici aceştia nu pot fi văzuţi de turişti, fiindcă se află încă în carantină. Aceştia ar putea fi văzuţi începând cu această vară. Părinţii ursuleţilor sunt Pamela, o ursoaică în vârstă de 15 ani şi Pluto, un urs de trei ani, scrie Gândul.

În total, în rezervaţia de urşi bruni de la Zărneşti, trăiesc 80 de urşi. Rezervaţia se întinde pe 70 de hectare, un teren pus la dispoziţie de Primăria Zărneşti. Este cea mai mare de acest tip din Europa de Est, deschisă în anul 2005. Urşii din această rezervaţie sunt salvaţi din mai multe zone neadecvate.

”Poţi fi naş de ursuleţ!”

Trei ghemotoace îmblănite s-au născut în Sanctuarul Libearty. Sunt primii pui de urs născuţi în rezervaţia de la Zărneşti, iar doi dintre ei au deja naşi. Pentru al treilea, poti participa la „Tombola numelor de urs“. Taxa de participare este de 60 de euro si te transforma automat în părinte de urs şi adoptator la distanţa. Donaţia o poţi face aici: http://www.ampbears.ro/doneaza

Vei primi din partea noastră şi un certificat de adopţie, online. Numele va fi ales apoi prin tragere la sorţi, pe care o vom filma şi o vom posta pe pagina de facebook şi pe site. Cel care a propus numele câştigător va deveni chiar naşul ursuleţului şi va avea parte şi de o surpriză din partea “finului” blănos. Tombola este deschisă timp de două săptămâni, până în data de… În acest timp vom posta la comentarii numele fiecarui adoptator şi numele ales de el. VIDEO şi detalii despre ursuleţi, poţi vedea aici.

FOTO şi VIDEO: Libearty – Bear Sanctuary

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase