Home » Natură » Canicula e resimţită şi de animale. Cum le putem ajuta

Canicula e resimţită şi de animale. Cum le putem ajuta

Canicula e resimţită şi de animale. Cum le putem ajuta
Publicat: 01.07.2017
Pentru orice fiinţă necuvântătoare, vara toridă este un examen al răbdării şi toleranţei. Fie că vorbim despre câini, despre pisici, despre papagali sau despre peşti, temperaturile mari implică un stres metabolic. Cum se manifestă şi cum îl vor trece cu bine? Cu grijă din partea stăpânilor care trebuie să-şi protejeze cât pot de mult animăluţul favorit!

Animalele de companie suferă la fel de mult ca şi oamenii la temperaturi extreme. Cel mai mare efort este pentru inimă, dar şi pentru vasele de sânge. În cazul câinilor, aflaţi că insolaţia poate fi fatală. Aceasta deoarece împiedică capacitatea de autoreglare termică a organismului câinelui, scrie CSID..

Pisicile şi câinii de casă se scot în aer liber doar dimineaţa şi seara. În rest, casa e cel mai bun mediu, dacă afară sunt temperaturi ridicate. Iar animalul are nevoie de o sursă permanentă de apă, pe care să o verificaţi la intervale regulate.

Atenţie la pui!

Dacă ieşiţi cu un câine la plimbare, şi acesta dă semne vizibile de oboseală, mergeţi acasă. Lăsaţi animalul să stea, ca să se concentreze pe reglarea temperaturii corporale. Iar dacă ieşiţi la plimbare cu un pui sau cu un câine bătrân, luaţi apă la dumneavoastră. Şi, cel mai important, plimbaţi câinele în zone umbroase, în nici un caz în zone însorite.

Întrebaţi veterinarul despre hrana din timpul verii!

Pisicile cu acces la o curte trebuie să aibă permanent apă. Dacă temperatura este mare, rareori vor vrea să mănânce. Cel mai bine ar fi să vă întrebaţi veterinarul ce tip de alimentaţie să-i alegeţi pisicii în timpul verii, în funcţie de vârstă şi de dimensiunile animalului.

Păsările nu vor soare direct pe colivie

În privinţa păsărilor de apartament, regula în timpul caniculei este accesul la apă. De asemenea, colivia nu se pune în razele soarelui, pentru că riscaţi ca zburătoarea să îşi piardă viaţa.

Citeşte continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase