Home » Natură » FOTO. Astronauţii au surprins imagini uimitoare cu taifunul Noru, care ameninţă Japonia. ”Aproape poţi să îi simţi puterea de la 400 de kilometri deasupra lui”

FOTO. Astronauţii au surprins imagini uimitoare cu taifunul Noru, care ameninţă Japonia. ”Aproape poţi să îi simţi puterea de la 400 de kilometri deasupra lui”

Publicat: 04.08.2017
Imaginile de pe Staţia Spaţială Internaţională arată adevărata amploare a furtunii. Meteorologii susţin că Noru este un supertaifun de categoria 5, cu vânturi de aproape 260 de kilometri pe oră. Deşi din depărtare frumuseţea acestuia este incontestabilă, furtuna poate duce la numeroase pagube şi pierderi de vieţi omeneşti, îndreptându-se spre Japonia şi este posibil să lovească şi Coreea şi China în acest weekend.

Cosmonauţii şi astronauţii monitorizează această furtună, iar după cum se observă din imaginile de mai jos, au cel mai bun unghi pentru a realiza acest lucru., relatează Science Alert.

Cosmonautul Sergey Ryazansky a fost printre primii care au postat o imagine de pe ISS: „Super #Typhoon #Noru se deplasează prin Oceanul Pacific”, a scris acesta pe Twitter, ataşând imaginea de mai jos.

Credit: Sergey Ryazansky/Roscosmos/Twitter

Astronautul american Jack Fischer a realizat şi el o poză la câteva ore după colegul său rus, prezentând, dintr-un alt unghi, furtuna care se învârte în sensul invers acelor de ceasornic. „Atunci când Mama Natură se apucă de învârtit, poate fi o imagine uimitoare, dar înfricoşătoare. Se pare că supertaifunul #Noru prinde viteză”, postează acesta pe Twitter, alături de imaginea de mai jos.

Credit: Jack Fischer/NASA/Twitter

Cele mai frumoase imagini aparţin lui Randy Bresnik. „Supertaifunul #Noru, uimitoare dimensiunea acestui fenomen meteorologic, aproape poţi să îi simţi puterea de la 400 de kilometri deasupra lui”, scrie acesta, ataşând imaginea de mai jos.

Credit: Randy Bresnik/NASA/Twitter

Imaginea mai arată şi interiorul Cupolei Staţiei Spaţiale Internaţionale, un loc mărginit de ferestre îndreptat spre Terra şi unul dintre zonele preferate de astronauţii de pe ISS.

Bresnik a mai realizat o fotografie, care arată şi o parte dintr-o navă spaţială rusească Soyuz, care este ataşată de laboratorul orbital şi singura cale de intrare şi ieşire din Staţia Spaţială Internaţională. Imaginea de mai jos arată cum furtuna de dimensiuni extraordinare se îndoaie şi se mulează peste curbura Pământului.

Credit: Randy Bresnik/NASA/Twitter

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Care sunt diferenţele între taifun şi tornadă?

Cea mai puternică furtună din istorie: supertaifunul Haiyan a depăşit punctul maxim de intensitate (FOTO/VIDEO)

Cele mai cumplite dezastre naturale

Planul îndrăzneţ al NASA: doreşte să construiască o nouă staţie spaţială complet autonomă

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase