Home » Natură » VIDEO. Creatură bizară descoperită de ecologi. ”Are consistenţa unui jeleu expirat”

VIDEO. Creatură bizară descoperită de ecologi. ”Are consistenţa unui jeleu expirat”

VIDEO. Creatură bizară descoperită de ecologi. ”Are consistenţa unui jeleu expirat”
Publicat: 08.09.2017
Într-un parc din Canada au fost găsite nişte creaturi bizare care seamănă cu un creier uman.

Masa lipicioasă şi gelatinoasă este de fapt o aglomerare de mici organisme, numite Pectinatella magnifica, făcând parte din grupul Bryozoa, a cărui descendent datează de acum 470 de milioane de ani. Interesant este că aceste organisme au fost găsite într-o lagună artificială din Stanley Park, Vancouver, în apă dulce, contrar concepţiei general acceptate că acestea trăiesc în apă marină.

Masa aceasta amorfă începe să se formeze atunci când un organism începe să se reproducă asexuat, toate clonele rămânând împreună cu ajutorul unei proteine, scrie Science Alert.

Acestea se hrănesc cu microorganisme găsite în apă şi cu alţi nutrienţi pe care îi filtrează din apă.

În urma descoperirii, Kathleen Stormont, de la Stanley Park Ecology Society (SPES), a precizat că „are consistenţa unui jeleu expirat – puţin rigid dar încă gelatinos”. Aceasta mai adaugă şi că „au o descendenţă foarte veche ce nu s-a schimbat de sute de mii de ani”.

Cele mai vechi urme fosile datează de acum 470 de milioane de ani, din Ordovicianul timpuriu.

Deşi aspectul este dezgustător, creaturile acestea nu muşcă; ba dimpotrivă, întâlnirea cu o colonie de P. magnifica atunci când te scalzi este îmbucurătoare. Fiind sanitari desăvârşiţi, este foarte posibil că micile organisme au curăţat apa de resturi şi microorganisme dăunătoare.

Totuşi, pe meleagurile noastre o întâlnire este puţin probabilă, fiind organisme specifice Americii de Nord, iar în Europa se întâlnesc sporadic.

Se crede că această specie provine din râul Mississippi, migrând apoi în alte ape, inclusiv lagune. Corpurile au un camuflaj natural, ceea ce le face dificil de observat. Acestea preferă zonele unde există curent slab al apei sau ape complet stătătoare şi bogate în nutrienţi.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Acest mineral bizar poate creşte pe trupurile persoanelor decedate şi colorează pielea în albastru

O creatură BIZARĂ a şocat localnicii din Indonezia când a eşuat la ţărm – VIDEO

O creatură bizară a fost filmată pentru prima dată – FOTO, VIDEO

Cercetătorii au descoperit o creatură bizară care este unul dintre cei mai vechi strămoşi ai omului. Are o gură mare, dar nu are dos

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase