Home » Natură » Primul bizon sălbatic observat în Germania după 250 de ani a fost împuşcat de vânători

Primul bizon sălbatic observat în Germania după 250 de ani a fost împuşcat de vânători

Primul bizon sălbatic observat în Germania după 250 de ani a fost împuşcat de vânători
Publicat: 21.09.2017
World Wildlife Fund a prezentat un raport privind uciderea primului bizon sălbatic observat în Germania în ultimii 250 de ani.

Conform Gizmodo, poliţia a afirmat că un bărbat a observat bizonul în apropierea râului Oder din oraşul Lebus pe 13 septembrie. Şeful oficiului de poliţie a considerat că bizonul reprezintă o ameninţare pentru populaţie şi a angajat doi vânători pentru a-l ucide în următoarea zi. 

Oficialităţile poloneze au declarat că animalul a scăpat din Parcul Naţional Ujście Warty, care se află la graniţa cu Germania. ”După mai bine de 250 de ani un bizon sălbatic a fost observat în Germania, iar primul lucru pe care autorităţile l-au făcut a fost să îl omoare,” a declarat membrul WWF Chris Hienrich. 

Bizonul european este încadrat pe lista speciilor vulnerabile. Conform listei IUCN, la sfârşitul lui 1800 doar două populaţii de bizoni au supravieţuit, una în pădurea Białowieża şi a doua în munţii Caucaz. În 1927, specia a fost clasată ca fiind dispărută. Însă datorită eforturilor conservaţioniştilor, populaţiile de bizoni au fost reintroduse în zonele din Polonia, Lituania, Belarus, Rusia, Ucraina şi Slovacia. 

În urmă cu un an autorităţile olandeze au reintrodus în pădurile din ţară 11 bizoni, în speranţa că aceştia vor începe să repopuleze zona. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase