Home » Natură » Oricât de caraghios ar arăta mersul pinguinului, este mai eficient decât mersul nostru

Oricât de caraghios ar arăta mersul pinguinului, este mai eficient decât mersul nostru

Oricât de caraghios ar arăta mersul pinguinului, este mai eficient decât mersul nostru
Publicat: 19.11.2017
Deseori, pinguinii sunt consideraţi exemple ale involuţiei, cel puţin în ceea ce priveşte mediul terestru. Când sunt în apă, sunt extrem de eficienţi şi graţioşi, dar pe pământ sunt catastrofe adorabile, mişcându-se poticnit, legănat şi cu greutate, ceea ce nu înseamnă numai că devin personaje principale în desene animate, ci şi subiect de studiu pentru mulţi cercetători.

Totuşi, pinguinii nu trebuie judecaţi prea repede. Mersul lor este printre cele mai eficiente din regatul animal, este chiar mai eficient decât al omului, scrie Curiosity.

Eficienţa mersului nu constă numai în muşchi şi oase, ci şi în modul în care sunt folosite. Mersul oamenilor este extrem de eficient, întrucât folosim gravitaţia, aplecându-ne puţin în faţă cu fiecare pas. Acest ajutor al naturii ne ajută să economisim 65% din energia pe care muşchii ar fi folosit-o dacă s-ar fi bazat exclusiv pe forţă.

Într-un studiu, cercetătorii americani de la universităţile California şi Colorado, au măsurat economisirea energiei la pinguini, ajungând la procentul de 80%. Meritele eficienţei se datorează mişcărilor legănate, dintr-o parte într-alta.

Acest lucru nu înseamnă că pinguinii se deplasează cu uşurinţă, ba din contră, au nevoie de această eficienţă pentru că şi aşa consumă de două ori mai multă energie în deplasare decât orice alt animal terestru.

Acesta este preţul pe care îl plătesc pentru a fi înotători desăvârşiţi, iar faptul că sunt animale amfibii oferă cercetătorilor o oportunitate bună de a analiza atât ecologia acestor animale, cât şi biomecanica ce stă la baza comportamentului acestuia în natură.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Un pinguin înoată anual câte 8.000 de km pentru a-l vizita pe brazilianul care l-a salvat. ”Iubesc acest pinguin ca pe propriul meu copil şi cred că şi el mă iubeşte”. FOTO+VIDEO

Pinguinii imperiali, ”îndoliaţi” de moartea puiului. Imagini VIDEO remarcabile

Oamenii de ştiinţă au nevoie de ajutorul nostru. Priveşte fotografiile acestor pinguini adorabili şi susţine un proiect de cercetare – FOTO

Pinguinii sunt în mare pericol: mii de pui mor în Antarctica

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase