Home » Natură » Capitala Rusiei a fost invadată de vulpi

Capitala Rusiei a fost invadată de vulpi

Capitala Rusiei a fost invadată de vulpi
Publicat: 04.02.2018
Autorităţile de la Moscova s-au declarat îngrijorate, din cauza numărului mare de vulpi care a invadat capitala Rusiei, în căutare de hrană.
Oamenii povestesc că au văzut vulpi, căutând hrană în coşurile şi tomberoanele cu gunoi, scrie Rador. Vulpile au invadat Moscova şi din ce în ce mai mulţi cetăţeni ruşi povestesc că animalele au făcut pui în curţile blocurilor, în parcuri.
 
Vulpile au venit de pe dealurile şi pădurile din apropiere în căutare de hrană şi se pare ca au rămas în oraş. Câţiva clienţi au văzut într-un restaurant cum o vulpe mânca din farfuriile clienţilor. Acestea preferă în mod special parcurile din capitala rusă, relatează publicaţia „kp.ru”. În ultimii ani, a crescut considerabil numărul acestor animale şi în zona şoselei de centură a Moscovei, anunţă surse din cadrul Departamentului pentru mediu din cadrul Primăriei Moscova.
 
Se specifică că nu este vorba despre animale de companie abandonate, ci de animale sălbatice care au rămas în oraş.
«Vulpile au existat dintotdeauna în Moscova, dar acum numărul lor creşte îngrijorătoar», a menţionat redactorul şef al publicaţuiei „Cartea Roşie a Moscovei”, cercetătorul Boris Samoilov. Potrivit declaraţiilor sale, în oraş unde există parcuri şi terenuri silvice sunt create condiţii ideale pentru vulpi, ele pot găsi mereu hrană în parcuri, în coşurile de gunoi, pot ieşi noaptea în căutare de hrană pe străzile oraşului, lângă restaurante
 
Citeşte continuarea pe Rador
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase