Home » Natură » Aceasta este cea mai lungă rută maritimă liniară

Aceasta este cea mai lungă rută maritimă liniară

Publicat: 07.05.2018
Dacă îţi doreşti să navighezi de la ţărm pe o rută dreaptă în care nu trebuie să cârmuieşti stânga sau dreapta, pentru cât timp ai putea călători aşa? În prezent, cercetătorii au descoperit răspunsul la această întrebare.

În 2012, utilizatorul kepleronlyknows de pe Reddit a publicat o hartă în care susţinea că este marcată cea mai dreaptă traiectorie pe care poţi să o trasezi de-a lungul oceanului. Conform Science Alert, traseul s-ar fi desfăşurat pe 32.186 de kilometri, din Pakistan până în peninsula Kamchatka, Rusia

Este o ipoteză fascinantă, însă este adevărată? Conform unei noi lucrări ştiinţifice realizată de fizicianul Rohan Chabukswar şi inginerul Kushal Mukherjee, din cadrul United Technologies Research Centre din Irlanda, ipoteza utilizatorului Reddit este adevărată. 

Credit: Chabukswar and Mukherjee

Aceştia au utilizat un algoritm denumit ”branch and bound”, dentru  determina care este cea mai lungă rută liniară pe ocean. Traseul de 32.089,7 de kilometri începe din Sonmiani, Las Bela (Pakistan), către Africa şi Madagascar şi continuă apoi prin Antarctica şi Tiera del Fuego, apoi trece prin America de Sud şi ajunge în cele din urmă în districtul Karaginsky din Rusia. 

Traiectoria nu pare dreaptă dacă este observată pe o hartă desfăşurată, ea fiind reprezentată pe o hartă sferică. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase