Home » Natură » După erupţii vulcanice, în Hawaii a început să ”plouă” cu pietre semipreţioase

După erupţii vulcanice, în Hawaii a început să ”plouă” cu pietre semipreţioase

După erupţii vulcanice, în Hawaii a început să ”plouă” cu pietre semipreţioase
Publicat: 16.06.2018
Putem spune că unul dintre modurile prin care vulcanul Kilauea ,,şi-a cerut scuze'' pentru distrugerile create este prin formarea unor minerale verzi denumite olivine.

În ultimele luni, erupţiile vulcanice şi curgerile de lavă au distrus nenumărate zone ale insulei Hawaii. Conform Science Alert, acum plouă cu cristale, acesta fiind un eveniment rar ce îi uimeşte pe geologi 

Olivina este un mineral extrem de comun din punct de vedere chimic. Mineralul este transportat la suprafaţă prin intermediul activităţii vulcanice. Deşi cristelele pot ajunge să aibă o mărime mare, în prezent locuitorii din Hawaii nu sunt în pericol. Cristele cu dimensiuni reduse au fost observate printre rocile şi cenuşa vulcanică. 

Se pare că erupţiile vulcanice violente din ultima perioadă au pulverizat magmă în aer, unde temperaturile au permis formarea cristalelor olivine înainte ca acestea să ajungă la sol. Deşi unele dintre cele mai clare olivine pot fi considerate pietre semipreţioase,  localnicii din Hawaii nu-şi vor putea recupera banii pierduţi în urma distrugerilor produse de vulcanul Kilauea.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase