Home » Natură » Situaţie bizară şi extrem de sumbră: există mai mulţi tigri ca ”animale de companie” decât există în sălbăticie

Situaţie bizară şi extrem de sumbră: există mai mulţi tigri ca ”animale de companie” decât există în sălbăticie

Situaţie bizară şi extrem de sumbră: există mai mulţi tigri ca ”animale de companie” decât există în sălbăticie
Publicat: 23.06.2018
Există mai mulţi tigri în captivitate sau ca animale de companie exotice în Statele Unite decât există în sălbăticie, conform estimărilor şocante ale organizaţiilor de conservare.

Populaţia de tigri în captivitate a Statelor Unite este de 5.000 – 7.000, conform celor de la Born Free USA, o organizaţie care militează pentru drepturile animalelor; în condiţiile în care populaţia globală a tigrilor sălbatici este de aproximativ 3.900, conform WWF.

Cum au ajuns lucrurile în această situaţie şi cum se poate cunoaşte numărul exact de tigri în captivitate, având în vedere că mulţi proprietari ţin animalele în afara registrelor?

„În multe state, nu există legi care să oprească oamenii în a deţine animale exotice”, a precizat Prashant Khetan, CEO al Born Free USA, iar în statele care au astfel de legi se poate ca acestea să nu fie aplicate.

Persoana tipică ce ţine un tigru ca animal de companie este suficient de bogată încât să aibă mult teren pentru a crea un ţarc pentru felină, scrie Live Science.

Alţi tigri în captivitate ajung în circuri sau alte grupuri care fac din animale o sursă de profit şi distracţie.

Khetan mai adaugă şi că „cei care vor să fie deţinători de tigru iau felinele de când sunt pui, unde sunt mai drăguţe, iar comportamentul lor se aseamănă cu cel al unei pisici domestice. Etapa aceasta din viaţă dă iluzia deţinătorilor că poate să aibă grijă de tigri pe toată durata vieţii. Nu pot: felinele adulte au nevoi – nutriţie, mult spaţiu şi oportunităţi de a vâna şi a învăţa – pe care deţinătorii particulari nu sunt capabili să le ofere”.

Aceşti tigri ajung să aibă deficienţe fizice comparativ cu verii lor din sălbăticie, fiind nefericiţi şi nepregătiţi pentru viaţa în afara captivităţii. Cel mai bun scenariu pentru un tigru salvat de la un proprietar particular este retragerea într-un sanctuar.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Modul de gândire al unui tigru şi principiile lui de viaţă vă pot ajuta să începeţi o săptămână corect

Renumitul templu budist din Thailanda va rămâne fără tigri – FOTO

O căţea a adoptat patru pui de tigri rari, într-o rezervaţie din China

Tigrii siberieni se întorc după mai bine de 70 de ani în China. Primele imagini video

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase