Home » Natură » Imagini cu un RÂS într-o pădure din România. Animalul sălbatic inspectează teritoriul

Imagini cu un RÂS într-o pădure din România. Animalul sălbatic inspectează teritoriul

Imagini cu un RÂS într-o pădure din România. Animalul sălbatic inspectează teritoriul
Publicat: 07.07.2018
Un râs a fost filmat în timp ce-şi inspectează teritoriul într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Teregova din cadrul Direcţiei Silvice Caraş – Severin. Imaginile au fost obţinute cu ajutorul camerelor cu senzori de mişcare şi postate de Romsilva pe Facebook.

Potrivit Romsilva, râsul este cea mai mare felină din Europa, atingând greutatea de până la 40 de kilograme şi o lungime de peste un metru. Este un carnivor extrem de discret, rar putând fi văzut de oameni în libertate.

Prădători foarte eficienţi, râşii se deplasează fără zgomot şi atacă prada pe neaşteptate. Au auzul şi mirosul foarte fin şi au o vedere foarte bună, inclusiv nocturnă, când de multe ori iese la vânătoare.

Populaţia de râs din România a crescut puternic în ultimul secol, în prezent ţara noastră având una dintre cele mai mari populaţii de râs din Europa.

Totodată, trei iezi de capră neagră au fost filmaţi de aproape într-o pădure din Parcul Natural Bucegi. Populaţia de capră neagră este evaluată şi monitorizată de specialiştii Romsilva, pe raza parcului fiind identificate aproximativ 500 de capre negre. România are o populaţie dezvoltată de capre negre, specialiştii în cinegetică estimând-o la peste 7.000 de exemplare.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase