Home » Natură » Iarna nu-i ca vara?! O substanţă misterioasă şi ”magia neagră” au fost acuzate de ”eclipsa solară” din Rusia în care întunericul a venit neaşteptat în miezul unei zile – FOTO

Iarna nu-i ca vara?! O substanţă misterioasă şi ”magia neagră” au fost acuzate de ”eclipsa solară” din Rusia în care întunericul a venit neaşteptat în miezul unei zile – FOTO

Publicat: 25.07.2018
Pentru Republica Iacutia sau Saha, parte din nord-estul Siberiei care are unele dintre cele mai friguroase oraşe din lume - luna iulie a fost bine primită după cele şapte luni de iarnă care se întind din octombrie până în aprilie.

Iulie, mijlocul verii, este un moment rar în care localnicii pot ieşi din case fără să îngheţe şi unde Soarele stă pe cer pentru mai bine de 20 de ore. Dar, în vinerea de 20 iulie, Soarele a lipsit pe cerul acestei regiuni siberiene timp de trei ore, amintindu-le localnicilor de lunile lungi de iarnă în care Soarele abia este prezent. Există un număr considerabil de explicaţii, care mai de care mai interesante, dar cea mai plauzibilă o reprezintă existenţa în zonă a multor incendii de pădure.

Conform ziarului local Yakutia 24, regiunile Eveno-Bytantaysky şi Zhigansky s-au scufundat inexplicabil într-un întuneric care a durat trei ore, între 11 a.m. şi 2 p.m., ora locală de vineri.

Fotografiile realizate de localnicii şocaţi arată un peisaj unde se văd doar siluetele norilor şi clădirilor, scrie Live Science.

La această atmosferă sinistră se mai adaugă şi aerul care părea foarte dens, umplut cu un praf fin şi negru.

„Era imposibil să fii în stradă”, a precizat un martor pentru Sakha Daily. Alţii au relatat existenţa smogului foarte fin care a ajuns în case, care au făcut ca apa să devină noroi, iar lacurile au fost acoperite cu un strat negru de poluare.

Credit: Twitter/The Siberian Times

Dar ce este în spatele acestui fenomen? Deşi unii localnici au pus pe seama incidentului „magia neagră”, există un vinovat mai probabil: cele foarte multe incendii de pădure care au ars în această zonă şi în altele din Siberia, conform Siberian Times.

Aşa cum aminteşte şi Earth Observatory al NASA, în Siberia este sezonul incendiilor, iar sute de focuri au ars deja zeci de mii de hectare de pădure din mai până acum. Fumul şi smogul rezultat poate călători chiar şi mii de kilometri, astfel că nu este o surpriză ca norii rezultaţi în urma multiplelor incendii să se întâlnească deasupra unei singure zone, unde densitatea cumulată poate face ca lumina solară să nu pătrundă.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Descoperire şocantă în Siberia: o pungă cu 54 de mâini amputate – VIDEO

Primii câini din Americi au ajuns din Siberia, dar soarta lor a fost nefericită la venirea europenilor

Misterul craterului uriaş care a apărut brusc în Siberia, descifrat de cercetători (FOTO/VIDEO)

O descoperire cu implicaţii catastrofale. Cantităţi înfricoşător de mari de mercur au fost găsite în permafrost

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase