Home » Natură » A fost descoperită o nouă specie de cal de mare. Este cât un bob de orez – VIDEO

A fost descoperită o nouă specie de cal de mare. Este cât un bob de orez – VIDEO

A fost descoperită o nouă specie de cal de mare. Este cât un bob de orez – VIDEO
Publicat: 16.08.2018
Specialiştii au descoperit o nouă specie de căluţ de mare în Japonia. Specia a fost denumită „Hippocampus japapigu”, denumire provenită din latină, ce s-ar traduce ca „porcul japonez”.

„Japonia este cunoscută pentru biodiversitatea sa marină, aici fiind 53 de specii de singnanide, inclusiv 10 specii de cal de mare”, a explicat echipa internaţională de cercetători. 

Conform Science Alert, noua specie de căluţ de mare pitic are mărimea unui bob de orez, având 15 milimetri lungime. Forma lui aplatizată şi culorile sale caleidoscopice îl fac să semene cu iarba de mare, fiind greu de observat. 

Porcul japonez a fost descoperit când cercetătorii analizau viaţa marină de la 287 de kilometri la sud de Tokyo. Căluţii de mare pitici au o structură asemănătoare aripilor pe spate. „Noua specie poate fi diferenţiată prin faptul că are un model alb şi maro pe cap, trunchi şi coadă”, au explicat cercetătorii. 

În ciuda mărimii lor reduse şi a clasificării recente, aceştia „nu sunt rari”, a declarat Graham Short, specialist din cadrul Academiei de Ştinţă din California. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoaele articole:

 
 
 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase