Home » Natură » Un recif de corali vast a fost descoperit în apropierea ţărmului din SUA

Un recif de corali vast a fost descoperit în apropierea ţărmului din SUA

Un recif de corali vast a fost descoperit în apropierea ţărmului din SUA
Publicat: 30.08.2018
Oamenii traversează regulat Oceanul Atlantic de peste şase secole, astfel fiind stabilită cea mai eficientă rută comercială pentru transportarea bunurilor şi a oamenilor.

În ciuda călătoriilor realizate de oameni deasuprea apei sunt cunoscute puţine aspecte despre ceea ce se află în adâncurile oceanului. Conform Science Alert, recent la 260 de kilometri de Charleston au fost descoperiţi nenumăraţi corali

Cercetătorii susţin că aceştia au început să se dezvolte pe podeaua marină încă din perioada apriţiei omului modern pe Pământ. „Această descoperire schimbă modul în care credeam că se dezvoltă coralii pe Coasta de Est”, a declarat Erik Cordes, profesor de biologie din cadrul Universităţii Temple. „Funcţiile recifurilor, din perspectiva reciclării nutrienţilor este critică pentru alimentarea bancurilor de peşti. Descoperirea modifică modul în care abordăm cercetarea coralilor. Acest lucru va duce, cu siguranţă la noi descoperiri în regiune. Până când vom asimila toate informaţiile va dura luni poate chiar ani”, a adăugat Cordes. 

Descoperirea a fost realizată prin intermediul proiectului ce se desfăşoară de cinci ani, DEEP SEARCH. Specialiştii au descoperit movile cu reziduuri de corali pe care se aflau corali în proces de dezvoltare. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase