Home » Natură » Delfinii, la fel ca oamenii, creează prietenii care durează o viaţă

Delfinii, la fel ca oamenii, creează prietenii care durează o viaţă

Publicat: 27.02.2019
Experţii au monitorizat o populaţie de delfini „cu nas de sticlă” pe două perioade de circa 100 de zile fiecare pentru a vedea cum comportamentul lor s-a schimbat. Au găsit că delfinii masculi petrec mult timp cu camarazii de acelaşi sex, semănând cu prieteniile pe viaţă la oameni.

Deşi socializează ocazional cu delfinii femelă fără să încerce să se înmulţească, acest comportament este mult mai puţin răspândit, potrivit Daily Mail.

Experţii de la Institutul Oceanografic al Universităţii Florida Atlantic au urmărit din avioane şi bărci mamiferele acvatice din Laguna Râului Indian din Florida. Un total de nouă delfini care trăiesc pe coasta Floridei, lângă Orlando, au fost urmăriţi în 2007 şi din nou în 2010, iar datele analizelor au fost publicate recent.

S-a descoperit că deflinii masculi adulţi înoată împreună, mai ales atunci când caută hrană. „Delfinii masculi au format alianţe masculi-masculi care durează ani de zile”, a precizat Wendy Noke Durden, coautorul studiului.

Alături de această descoperire, savanţii au observat că cetaceele nu sunt foarte călătoare şi, deşi sunt sociabile, îşi petrec mult timp singure, mai ales când sunt tinere. Se deplasează pe o rază de circa 28 de kilometri, iar unii se deplasează chiar şi pe o rază de doar 13 kilometri.

Descoperirile au fost publicate în detaliu în noul număr al jurnalului Aquatic Mammals.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

A fost înregistrată prima conversaţie dintre doi delfini

De ce delfinii masculi ”se ţin de mână”?

Din cauza lui Zafar, delfinul în călduri care a început să facă ”avansuri” turiştilor, autorităţile au închis o plajă din Franţa

Un cercetător american a conceput limba ce ne va permite să vorbim cu delfinii!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase