Home » Natură » Pădurea Letea, acum mai uşor de vizitat

Pădurea Letea, acum mai uşor de vizitat

Pădurea Letea, acum mai uşor de vizitat
Publicat: 16.07.2019
Ministerul Apelor şi Pădurilor anunţă că acum vizitatorii Pădurii Letea pot plăti biletul de intrare şi prin sms.

Reprezentanţii RNP ROMSILVA, care se ocupă cu administrarea Pădurii Letea, informează că începând cu 12 iulie 2019, turiştii care vizitează rezervaţia vor putea achita taxa de intrare în valoare de cinci lei, trimiţând un mesaj sms „LETEA serie şi număr carte de identitate”, la numărul  7473. Administrarea Pădurii Letea, ca arie protejată, se face de către Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, iar situarea acesteia în fondul forestier naţional conduce la administrarea de către structura silvică arondată zonei, respectiv Ocolul Silvic Tulcea.

Per total, Pădurea Letea găzduieşte 561 de specii de plante superioare, şi se remarcă prin exemplarele excepţionale de stejar cu diametre de peste 1,5 m şi vârste de peste 400 de ani, culminând cu un exemplar cu diametrul apropiat de 2 m şi vârsta de peste 600 de ani.
 
Caii de la Letea, care au rămas liberi după desfiinţarea CAP-urilor din zonă, în prezent fiind consideraţi semisălbatici, pot fi observaţi atât în afara ariei protejate, unde sunt majoritatea, cât şi în interiorul acesteia, fiind înregistrat un număr de aproximativ 500 de exemplare.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase