Home » Natură » Un pui de câine s-a dovedit, în urma unui test ADN, 100% dingo

Un pui de câine s-a dovedit, în urma unui test ADN, 100% dingo

Publicat: 08.11.2019
Un test ADN a scos la iveală faptul că un pui de câine descoperit în urmă cu două luni într-o zonă rurală din Australia este de fapt un dingo dintr-o specie aflată pe cale de dispariţie.

Puul de animal, care a primit ulterior numele Wandi, a fost găsit în august de către un australian în curtea casei sale din micuţa localitate Wandiligong, din Victoria. Iniţial, acesta a crezut că este un câine fără stăpân sau un pui de vulpe. Ulterior, a dus animalul la un veterinar local pentru a verifica ce este şi a-i verifica starea de sănătate.

Recent, după efectuarea unui test ADN, s-a descoperit că animalul este de fapt un pui de dingo alpin, aflat pe cale de dispariţie, potrivit Washington Post.

Lyn Watson, care conduce Australian Dingo Foundation, a afirmat că dintre cele trei tipuri de dingo australieni, care mai includ specia autohtonă şi cea tropicală, dingo alpini precum Wandi sunt singurii care se află în pericol de dispariţie. Specia este pe cale de dispariţie din cauza încrucişărilor înrudite, a vânătorii şi a programelor guvernamentale de eradicare.

Potrivit experiţilor, majoritatea dingo din Australia sunt hibrizi de câine dingo. Tocmai din această cauză, Wendi, care s-a dovedit a fi de rasă pură, a ajuns într-un sanctuar pentru salvarea speciei în care se mai află 40 de specimene de acest fel.

Rudă a lupului cenuşiu, dingo este considerat, de asemenea, şi o subspecie a câinelui domestic. Aceste animale trăiesc în Australia şi au comportamente asemănătore lupilor cenuşii, în sensul că se organizează în haite. Lungimea corpului unui dingo este între 72-110 cm.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Sfârşitul unui mit: câinii nu se trag din lupi

Care câini sunt mai inteligenţi, cei mari sau cei mici?

Cum au evoluat rasele de câini de-a lungul ultimilor 100 de ani

Cele mai bune rase de câini de pază

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase