Home » Natură » Operațiune împotriva pescuitului ilegal. Sturioni și delfini au fost eliberați de polițiștii din Delta Dunării

Operațiune împotriva pescuitului ilegal. Sturioni și delfini au fost eliberați de polițiștii din Delta Dunării

Operațiune împotriva pescuitului ilegal. Sturioni și delfini au fost eliberați de polițiștii din Delta Dunării
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 19.05.2020

Polițiștii din Delta Dunării au eliberat în mediul natural 11 sturioni și 8 delfini, în urma unei acțiuni de prevenire și combatere a braconajului piscicol.

Polițiștii din Delta Dunării au avut o acțiune care a vizat pescuitul ilegal și comerțul ilicit cu pește și produse din pește, în perioada 9-16 mai 2020.

Au fost confiscate 158 kg de pește proaspăt din diferite specii și eliberați 8 delfini și 11 exemplare (aproximativ 20 kg.) de sturion din speciile nisetru și păstrugă.

De asemenea, au fost confiscate bunuri confiscate în valoare totală de 27.800 de lei: 15 unelte de pescuit (4 ohane pentru capturarea sturionilor, 4 setci tip monofilament și 7 setci din fir textil), 3 ambarcațiuni, 3 motoare pentru ambarcațiuni și 3 rezervoare pentru motor.

Potrivit polițiștilor, în 9 mai 2020, pe brațul Sulina al fluviului Dunărea, au fost depistate două persoane în timp pescuiau scrumbie, având capturate 47,8 kg de scrumbie, folosind două setci din fir textil cu o ambarcațiune echipată cu motor.

În urma controlului, s-a constatat că una dintre persoane nu este autorizată pentru a pescui comercial, potrivit Mediafax.

Peștele a fost confiscat și predat unei societăți de profil spre valorificare. Ambarcațiunea, motorul și uneltele de pescuit au fost confiscate și s-a întocmit dosar penal.

Tot în urma activităților desfășurate pe Marea Neagră, au fost descoperite patru unelte de pescuit de tip ohane, montate de braconieri, în care au fost găsiți 8 delfini și 11 exemplare de sturioni din specia nisetru și păstrugă. Toate exemplarele au fost eliberate în mediul natural.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase