Home » Natură » Top 10 cele mai adorabile animale din lume, potrivit științei

Top 10 cele mai adorabile animale din lume, potrivit științei

Top 10 cele mai adorabile animale din lume, potrivit științei
Aceste animale profită din plină de nevoia oamenilor de a iubi bebeluși.
Publicat: 16.08.2020

Oamenii sunt de acord în general când vine vorba despre ce anume face un animal să fie adorabil. Ceea ce noi considerăm a fi drăguț este determinat chiar de evoluția noastră, ceea ce asigură că suntem atenți la proprii bebeluși.

GALERIE FOTO

Fie că este vorba de un cap rotund și disproporționat de mare, sau ochi mari care răpesc inimi, aceste 10 animale profită din plină de nevoia oamenilor de a iubi bebeluși.

10. Majoritatea puilor de mamifere

Dacă ar fi să alegem doar o singură specie, Canis lupus familiaris, cunoscută drept câinele domesticit, a evoluat să supraviețuiască prin faptul că a transmis mai departe genele „drăguțe”. Câinii profită din plin de nevoia omenirii de a iubi lucruri drăguțe prin faptul că puii lor dispun de toate trăsăturile pe care noi le apreciem. Sunt mici, capul este mare în comparație cu corpul, iar ochii sunt mari în comparație cu capul.

9. Slow Loris

Primatele din specia Nycticebus javanicus (sau Slow Loris) au gura și nasul mic, iar ochii măriți, ceea ce îi face extrem de adorabili. Majoritatea oamenilor care văd aceste mamifere sunt „dați pe spate” de cât de adorabile sunt, însă frumusețea lor nu ar trebui să păcălească pe nimeni. Mușcătura unui Slow Loris este foarte toxică, ceea ce este rar în rândul mamiferelor.

8. Suricatele

Suricatele sunt mamifere mici, membre ale familiei mangustelor, și native Africii de Sud. Suricatele sunt printre cele mai drăgălașe animale de pe planetă. Acestea trăiesc în colonii de până la 30 de indivizi și au instinct de supraviețuire destul de ciudat. Acesta presupune ca una sau mai multe suricate să stea pe picioarele din spate în fața vizuinei pentru a vedea atunci când vin prădătorii. Astfel, aceasta este ipostaza binecunoscută și iubită de oamenii din întreaga lume. Însă, pentru suricate, este vorba de lupta pentru supraviețuire, nu de un comportament adorabil.

7. Urșii koala

Oamenii preferă să ajute o specie pe care o consideră drăguță. Acest lucru este evident prin cât de mult timp și câți bani sunt acordați pentru protejarea urșilor koala față de alte specii. Una dintre principalele trăsături care îi face adorabili este capul mare și rotund, precum și trăsăturile mici. Astfel, aceste animale imită trăsăturile propriilor noștri bebeluși.

6. Caracatițele Flapjack și Dumbo

În multe cazuri, animalele sunt considerate drăguțe de oameni datorită interacțiunilor cu ele de-a lungul a zeci de mii de ani. Însă, uneori, drăgălășenia lor este pur și simplu o coincidență, după cum este cazul speciei de caracatițe Flapjack. Specia a fost descoperită în 2015 și arată ca fantoma din Pac-Man. Acestea sunt creaturi abisale, ceea ce înseamnă că au evoluat să supraviețuiască în adâncurile oceanelor.

5. Purcelușii

Porcii sunt animale interesante pentru că deși un purceluș este considerat drăguț de oameni, un porc nu este nici de departe drăgălaș. Oamenii sunt bucuroși să adopte un purceluș, însă atunci când animalul ajunge la maturitate și se mărește, este mai degrabă considerat potrivit pentru bacon. Un purceluș are multe trăsături drăguțe, precum un bot scurt cu nas mare, cap și ochi mari, în comparație cu restul corpului.

4. Fenecul

Cel mai mic reprezentant al familiei Canidelor este adorat datorită urechilor uriașe, fiind una dintre trăsăturile sale specifice. Greutate maximă poate atinge 1,9 kilograme. De asemenea, deși aceste mamifere nu au fost domesticite niciodată, sunt deseori vândute drept animale exotice.

3. Panda roșu

Urșii panda roșii sunt mult mai mici decât ursul panda, ceea ce are logică, din moment ce nu există o legătură strânsă între aceste două specii. Cozile lungi și pufoase sunt o altă trăsătură adorată de oameni, însă urșii panda roșii sunt o specie în pericol în ciuda faptului că sunt iubiți de lumea întreagă. Principalele amenințări le reprezintă pierderea habitatelor, defrișările și faptul că sunt vânați de oameni.

2. Vidrele de mare

Vidrele de mare sunt unele dintre cele mai drăgălașe animale din lume. Trăsăturile lor joacă un rol important, însă comportamentul lor social este ceea ce îi atrage cel mai mult pe oameni. Totodată, vidrele de mare se țin de „mână” atunci când dorm, acest fiind un mecanism de supraviețuire. De asemenea, gestul imită comportamentul uman, ceea ce noi considerăm a fi foarte atractiv în alte specii.

1. Quokka

Quokka sunt mici marsupiale din aceeași familie ca și cangurii, fiind native Australiei de Sud-Vest. Sunt binecunoscute în întreaga lume pentru trăsăturile unice ale feței, ceea ce arată foarte multe asemenea unui zâmbet. Quokka sunt atât de iubite pentru trăsăturile lor încât majoritatea oamenilor care le găsesc în sălbăticie fac exact ce nu ar trebui cu un asemenea animal, anume să facă selfie-uri.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Cele mai ciudate fobii ale oamenilor legate de animale

Care sunt animalele cu cel mai puternic sistem imunitar din lume

Aproape 3 miliarde de animale au fost ucise sau și-au pierdut habitatul în urma incendiilor de vegetație din Australia

Ce au lăsat în urmă 200 de ani de activitate umană în Antarctica. O nouă analiză a dezvăluit o imagine tulburătoare

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase