Home » Revista Descopera » Editorial » Calatoria continua

Calatoria continua

Publicat: 12.07.2007
Este foarte placut sa calatoresti. Sa calatoresti de placere. Este foarte placut sa vezi locuri noi, sa le cunosti oamenii, traditiile, obiceiurile. Este foarte bine sa te informezi, sa afli cum merge lumea, impreuna cu tine, inainte.

Dar cel mai bine si mai placut este sa te cutreieri in nesfarsite calatorii interioare, al caror decor sa fie lucrurile pe care le-ai vazut/auzit/cunoscut in lumea de-afara. Am intalnit oameni care au calatorit foarte mult, dar calatoriile lor nu erau decat o suma de kilometri. Am cunoscut si oameni cu un „kilometraj“ mai modest, dar cu foarte multe „impresii de calatorie“ si cu o personalitate fascinanta. Pana la urma conteaza mai putin cat ai (din orice), decat ce te pricepi si esti in stare sa faci cu ceea ce ai. Actualul numar al revistei DESCOPERA, primul dintr-o noua serie reformulata grafic si editorial, primul care se gaseste la punctele de difuzare a presei ca o entitate distincta, este un pretext. Un pretext cu text si imagini despre locuri indepartate si mai putin cunoscute, despre tentatiile viitorului, despre lectiile trecutului, despre izbanzi si teama, despre bucurie si nesiguranta. Un pretext pentru ceea ce este cel mai placut si mai bine sa facem: sa ne cutreieram in nesfarste calatorii interioare, spre a ne intoarce din trecutul zilei de azi in viitorul zilei de maine macar putin schimbati. In bine. Speram sa va placa. Speram sa va simtiti bine.

Foto: Adrian Stoicoviciu

FACTS


Info util
Fotografie realizata la „tabloul de comanda“ al tramvaiului in care se joaca, in plin trafic, spec­ta­colul de teatru Un tramvai numit Popescu (dupa opera poetului Cristian Popescu si in regia lui Gavriil Pinte). Tramvaiul circula nu­mai du­mi­nica, pe diferite trasee din Bucu­resti. Pentru informatii si rezervari: 303.14.04. Spectacolul este gratuit.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase