Home » Știință » Cercetătorii au inventat cip-urile de silicon care pot înlocui organele umane – VIDEO

Cercetătorii au inventat cip-urile de silicon care pot înlocui organele umane – VIDEO

Cercetătorii au inventat cip-urile de silicon care pot înlocui organele umane – VIDEO
Publicat: 24.06.2015
Noile progrese medicale le-au permis oamenilor de ştiinţă să inventeze cip-uri de silicon care au capacitatea de a înlocui organele umane.

Proiectul a câştigat premiul pentru Design al anului 2015 în cadrul unei competiţii organizate de către reprezentanţii Muzeului de Design din Londra.

Invenţia a fost caracterizată ca fiind una mai importantă decât orice alt efort desfăşurat până acum în domeniul ştiinţific. Cip-urile au reuşit să detroneze astfel autoturismul Google care se conduce singurul graţie funcţionalităţii lor şi a numeroaselor beneficii pe care le pot aduce medicinei.

Sursă: YouTube

Cip-urile de silicon care pot înlocui organe umane au fost dezvoltate de către cercetătorii de la Institutul Wyss din cadrul Universităţii Harvard şi sunt primele care oferă aceleaşi funcţii fiziologice ca şi plămânul uman. Ele se contractă şi se relaxează asemenea plămânilor.

Potrivit grupului de cercetători, cip-uri similare ar putea fi folosite pe viitor pentru a înlocui testele efectuate în momentul de faţă pe animale, dar şi pentru a studia diverse condiţii medicale sau pentru a observa efectul unor substanţe chimice asupra organismului uman.

Sursă: Utah People’s Post

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase