Home » Știință » Un fizician a creat în laborator fulgi de nea. Rezultatul obţinut i-a adus şi titlul de ”primul artist din lume al fulgilor de nea” – FOTO

Un fizician a creat în laborator fulgi de nea. Rezultatul obţinut i-a adus şi titlul de ”primul artist din lume al fulgilor de nea” – FOTO

Un fizician a creat în laborator fulgi de nea. Rezultatul obţinut i-a adus şi titlul de  ”primul artist din lume al fulgilor de nea” – FOTO
Publicat: 26.12.2015
Fulgii de nea sunt combinaţia mai multor cristale de gheaţă, însă formele pe care le iau sunt de o complexitate incredibilă.
Kenneth Libbrecht studiază compoziţia şi forma multor fulgi de nea în Laboratorul Departamentului de Fizică de la Institutul de Tehnologie California, SUA.
 
Kenneth Libbrecht  a inventat o maşină high-tech, care produce fulgi diferiţi şi unici, la fel cum aceştia sunt în natură. El creează fulgi de zăpadă uimitori, de toate formele şi mărimile.
 

Galerie foto

vezi galeria
9 foto
 
În natură, nu se vor găsi niciodată doi fulgi de zăpadă identici, iar Libbrecht încearcă să-şi dea seama de ce. Pentru cercetările sale, el urmăreşte procesul de formare a acestor cristalele condensate din vapori de apă pe un substrat de safir.
 
În imaginile din galeria foto, pe care le puteţi accesa aici, puteţi vedea rezultatul experimentelor sale. Imaginile au fost făcute cu un aparat de fotografiat digital şi un microscop. 
 
De-a lungul anilor, Libbrecht a adunat o colecţie de fotografii geniale, nemaivorbind de distincţia e care a primit-o – primul artist din lume al fulgilor de nea.
 
Sursa: Gizmodo
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase