Home » Știință » NASA va desfăşura o misiune INEDITĂ în Antarctica. La ce se aşteaptă cercetătorii americani – VIDEO

NASA va desfăşura o misiune INEDITĂ în Antarctica. La ce se aşteaptă cercetătorii americani – VIDEO

NASA va desfăşura o misiune INEDITĂ în Antarctica. La ce se aşteaptă cercetătorii americani – VIDEO
Publicat: 30.12.2015
Misiunea va dura aproximativ 6 săptămâni şi se va desfăşura în totalitate pe teritoriul continentului îngheţat

O echipă de cercetători americani, denumită ANSMET (Antarctica Search for Meteorites), şi-a propus să studieze suprafaţa Antarcticii, cu scopul de a găsi fragmente de meteoriţi încrustate în gheaţă. Rezultatele observaţiilor îi vor ajuta pe cei opt specialişti să obţină informaţii privind modul în care au evoluat planetele în cadrul sistemului nostru solar, dar şi rolul sateliţilor naturali pe parcursul acestor procese.

Misiunea, susţinută de NASA, va dura aproximativ 6 săptămâni şi se va desfăşura în totalitate pe teritoriul continentului îngheţat. Antarctica a fost aleasă în mod special, datorită gheţarilor aroape transparenţi, care permit localizarea eficientă a rocilor de culori închise. Prin urmare, echipa americană se aşteaptă să găsească aici cele mai bune mostre de meteoriţi de pe Terra.

”Probele pe care le vom preleva ne vor ajuta să înţelegem mai bine modul în care s-a format şi a evoluat sistemul nostru solar. Mostrele provin din roci întâlnite atât pe planetele, cât şi pe lunile şi asteroizii din interiorul Căii Lactee. Prin urmare, nici nu va trebui să părăsim Terra pentru a cunoaşte toate aceste informaţii, pentru că ele se găsesc în apropierea noastră”, a declarat Nina Lanza, unul dintre cercetători.

Fiecare dintre noi va putea urmări de acasă expediţia iniţiată de oamenii de ştiinţă americani. Cercetătorii urmează să posteze pe site-ul YouTube clipuri a câte 60 de secunde, în care îşi vor prezenta descoperirile. 

Până în momentul de faţă, peste 200 de specialişti au fost angrenaţi în misiunile de tip ANSMET, care se desfăşoară de 40 de ani încoace. De atunci, nu mai puţin de 20.000 de probe au fost prelevate şi analizate în laboratoarele NASA.

Sursa: sciencealert.com

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase