Home » Știință » Un câine care a trăit în urmă cu 12.400 de ani ar putea fi CLONAT – VIDEO

Un câine care a trăit în urmă cu 12.400 de ani ar putea fi CLONAT – VIDEO

Un câine care a trăit în urmă cu 12.400 de ani ar putea fi CLONAT – VIDEO
Publicat: 18.03.2016
Propunerea a fost făcută de cercetătorul sud-coreean Hwang Woo-Suk.

Savanţii ruşi au reuşit să realizeze autopsia mumiei unui câine îngheţat în permafrostul siberian de mai bine de 12.400 de ani. „Tumat puppy” a fost descoperit anul trecut, în apropierea satului Tumat din Republica Sakha. Dat fiind faptul că ţesutul cerebral al animalului s-a conservat extrem de bine, specialiştii speră că îl vor folosi în cadrul unei proceduri de clonare.

„Cadavrul se află într-o stare foarte bună. Mai mult decât atât, creierul câinelui este intact în proporţie de 70-80%, ceea ce este cu adevărat impresionant. Este pentru prima dată când putem studia creierul unui canid de perioada Pleistocenului”, a declarat Pavel Nikolky, cercetător în cadrul Insitutului de Geologie din Moscova.

Se presupune că animalul aparţinea unei persoane, deoarece el a fost identificat într-un mormânt săpat în apropierea unei aşezări umane străvechi, amplasate în districtul Ust-Yansky din Republica Sakha. Acesta este, de asemenea, locul în care, în anul 2011, a fost făcută o descoperire similară, cea a lui „Tumat Dog”, considerată ca fiind cea mai veche mumie a unui câine existentă până atunci.

Sursa: youtube.com/ Siberian Times

Studiile realizate pe cadavrele celor doi câini le vor oferi specialiştilor şansa de a afla informaţii referitoare la modul în care arăta zona Ust-Yansky în urmă cu peste 12 milenii. Mai mult decât atât, cercetătorul sud-coreean Hwang Woo-Suk susţine că poate clona patrupedele pe care le-a analizat. Specialistul este de părere că, extrăgând ADN-ul din ţesuturile conservate, ar putea aduce la viaţă specia canină dispărută.

Există, însă, unele voci care afirmă că procedura are puţine şanse de reuşită, cel puţin în momentul de faţă. Motivul principal al acestor îndoieli a apărut ca urmare a eşecurilor repurtate de omul de ştiinţă sud-coreean, în demersul său de a clona animale străvechi, cum sunt, de exmplu, mamuţii.

Sursa: sciencealert.com

Vă mai recomandăm şi: Oamenii de ştiinţă au creat un plasture nedureros care poate controla diabetul fără injecţii – FOTO+VIDEO

                                  Câţi oameni poate suporta, de fapt, planeta pe care trăim

                               Un miliardar rus caută NEMURIREA prin încărcarea creierul său într-un calculator – VIDEO

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase