Home » Știință » Un doctor canadian a inventat un peşte de fier care vindecă anemia – VIDEO + FOTO

Un doctor canadian a inventat un peşte de fier care vindecă anemia – VIDEO + FOTO

Publicat: 22.04.2016
Peste 2 miliarde de persoane de pe întreg mapamondul suferă de anemie sau deficienţă de fier.

În urmă cu şase ani, doctorul canadian Christopher Charles a mers într-o călătorie în Cambodgia, unde a observat că cetăţenii, atât copiii, cât şi adulţii, sufereau de anemie, acuzând dureri violente de cap, ceea ce i-a dat ideea să inventeze un peştisor de fier vindecător.

Galerie foto

vezi galeria
9 foto

Potrivit Bright Side, peştişorul patentat de Christopher oferă 75% din doza zilnică de fier recomandată de medici pentru un adult, ceea ce ar putea reprezenta un mare beneficiu pentru oamenii anemici din întreaga lume.

Peste 2 miliarde de persoane de pe întreg mapamondul suferă de anemie sau deficienţă de fier, care în cazuri extreme pot fi fatale.

Această problemă de nutriţie destul de comună poate fi combătută prin tratament medicamentos, dar deseori acesta este indisponibil sau prea costisitor pentru majoritate.

Potrivit medicului, peştişorul trebuie fiert în apă, supă sau ciorbă pentru cel puţin 10 minute, pentru ca acesta să îşi facă efectul.

Invenţia poate fi folosită timp de câţiva ani.

Peste 50% dintre cambodgienii care au folosit peştele din fier la prepararea mâncărurilor nu au mai fost anemici după 12 luni de utilizare.

Doctorul nu plănuieşte să se oprească aici. El este de părere că forma produsului său poate fi ajustată în funcţie de ţară, pentru a fi potrivit şi pentru alte ţări în curs de dezvoltare.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase