Home » Știință » O structură FASCINANTĂ a fost descoperită în centrul Căii Lactee – FOTO

O structură FASCINANTĂ a fost descoperită în centrul Căii Lactee – FOTO

Publicat: 23.07.2016
Noua descoperire din Calea Lactee ar putea dezvălui modul în care s-a format galaxia.

Un mesaj postat de astronomul Dusting Lang (Universitatea din Toronto) pe pagina sa te Twitter a condus către investigarea unei excrescenţe tridimensionale aflate în zona centrală a Căii Lactee.

,,Excrescenţa este un simbol-cheie al formării Căii Lactee. Dacă vom înţelege această structură, vom putea afla şi modul în care s-a format galaxia noastră”, a declarat Melissa Ness, cercetătoare la Max Planck Institute for Astronomy din Germania.

Excrescenţa este dovada că de la formarea galaxiei noastre nu a avut loc nici un alt eveniment remarcabil, deoarece forma sa distinctivă de X nu ar mai fi fost aceeaşi în urma unui astfel de eveniment.

,,Morfologia excrescenţei, în formă de X, şi stelele din interiorul acestei structuri au implicaţii importante în formarea acestei galaxii, dar şi a structurilor similare în formă de spirală, în general”, a adăugat cercetătoarea.

,,Aceasta este prima dovadă pe care o avem, dar trebuie realizate mult mai multe observaţii până când vom putea afirma că  exsitenţa structurii este incontestabilă”, a declarat Luke Davies, de la International Center of Radio Astronomy Research.

Sursa: Science Alert

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase