Home » Știință » Majoritatea oamenilor folosesc antiperspirantul greşit. Când ar trebui să te dai cu el, potrivit ştiinţei

Majoritatea oamenilor folosesc antiperspirantul greşit. Când ar trebui să te dai cu el, potrivit ştiinţei

Majoritatea oamenilor folosesc antiperspirantul greşit. Când ar trebui să te dai cu el, potrivit ştiinţei
Publicat: 30.09.2016
Când vine vorba de obiceiurile zilnice, mai ales cele legate de igienă, ai crede că ai totul sub control. Dar nu este chiar aşa.

Profesioniştii în materie de sănătate au prezentat cele mai bune metode de a rămâne curat şi sănătos:

1.  Cât de des îţi speli părul?

Nimeni nu trebuie să îşi spele părul zilnic. Depinde foarte mult de tipul de piele. De pildă, dacă este normal sau uscat este suficient să te speli pe cap de două ori pe săptămână.

2. Cât de des te speli pe dinţi?

Asociaţia Americană pentru igienă dentară recomandă să te speli pe dinţi de două ori pe zi, timp de 2 minute. Cât timp o faci corect, mai ales înainte de culcare, totul este în regulă.

3. Când este cel mai indicat moment să foloseşti antiperspirant sau deodorant?

Momentul ideal este înainte de culcare. Majoritatea rezistă până la 24 de ore, aşadar nu vor fi probleme până la finalul unei zile de muncă.

4. Cât de des faci duş?

Dermatologii au discutat acest aspect pentru Buzzfeed având în vedere că, din punctul lor vedere, majoritatea fac duş prea des. Ei consideră că este suficient un duş o dată la 2-3 zile, înainte de culcare. Desigur acest lucru depinde de mai mulţi factori, cum ar fi tipul de piele sau cât de activă sunteţi ca persoană.

5. Cât de des foloseşti aţă dentară?

Asociaţia Americană pentru igienă dentară recomandă folosirea aţei dentare o dată pe zi. Însă, eficienţa ei nu a fost niciodată testată printr-un studiu.

6. Ar trebui să folosesc apă de gură?

Apa de gură este opţională. Ea de obicei este utilizată după ce te speli pe dinţi.

7. Cât de des îţi tai sau îngrijeşti unghiile?

Desigur acest lucru depinde foarte mult de lungimea unghiilor. Îmsă, este de preferat să faci acest lucru o dată pe săptămână.

8. Cât de des îţi ştergi ochelarii?

Cât de des este nevoie. Contează să nu ajungi să nu mai poţi vedea corespunzător din cauza faptului că sunt prea murdari.

9. Cât de des îţi schimbi aparatul de ras?

Acest lucru depinde de mai mulţi factori, cum ar fi cât de bun este acel apărat de ras. Este recomandat ca după fiecare utilizare să fie lăsat o vreme în apă fierbinte.  

Sursa: Business Insider
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase