Home » Știință » Abandonat în spaţiu de aproape 50 de ani, un satelit a început să transmită din nou semnale – VIDEO

Abandonat în spaţiu de aproape 50 de ani, un satelit a început să transmită din nou semnale – VIDEO

Abandonat în spaţiu de aproape 50 de ani, un satelit a început să transmită din nou semnale – VIDEO
Publicat: 14.11.2016
Un satelit american, abandonat în 1967 şi considerat de astronomi gunoi spaţial, a început să transmită semnale din nou, după aproape 50 de ani.

Acesta este unul dintre sateliţii proiectaţi şi construiţi de Lincoln Laboratory şi MIT între anii 1965 şi 1976.  Specialiştii de aici au realizat o serie de sateliţi pe care i-au denumit, de la LES1 până la LES9. LES1 şi LES4 au întâmpinat probleme în timpul lansării. LES1 şi LES2 trebuiau să intre pe aceiaşi traiectorie de 28000×15000 de kilometri de oră, dar una dintre problemele întâmpinate în timpul etapei de igniţie l-a poziţionat pe LES1 pe o orbită circulară de 2800 de kilometri.

LES3 şi LES4 trebuiau să aterizeze pe o orbită geostaţionară, dar nu au reuşit din cauza unor probleme din timpul lansării. Deşi toţi cei patru sateliţi s-au poziţionat pe orbite greşite au furnizat informaţii excepţionale. LES 5, 6, 8, şi 9 au ajuns în punctul prezis de experţii de la sol. LES7 nu a fost lansat niciodată din cauza lipsei fondurilor şi anulării proiectului.

În 2013, în nordul comitatului Cornwall din Marea Britanie, un astronom amator a surprins un semnal despre care el crede că ar proveni de la LES1, cel construit de MIT la începutul lui 1965. Phil Wiliam a surprins semnalul care era transmis o dată la patru secunde, din cauza faptului că panourile solare erau umbrite de maşinărie. ,,Acest factor oferă sunetului o trăsătură fantomatică din cauza intesităţii voltajului, provenită din fluctuaţiile panourilor solare,” afirmă Williams.

LES1 este de mărimea unei maşini şi nu constituie un pericol, fiind ca oricare altă bucată de gunoi spaţial. 

Pe 1 februarie1965, LES1 a fost lansat din Cape Canaveral, dar a reuşit să realizeze doar o parte din obiectivele sale.  Acesta a încetat să mai transmită în 1967.

Mai jos puteţi asculta sunetul înregistrat de Williams.

Sursa: Vintage News

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase