Home » Știință » Poate nu ai observat, dar zilele trec mai greu. Ce se află în spatele fenomenului

Poate nu ai observat, dar zilele trec mai greu. Ce se află în spatele fenomenului

Poate nu ai observat, dar zilele trec mai greu. Ce se află în spatele fenomenului
Publicat: 08.12.2016
Durata unei zile creşte cu 1,8 milisecunde în fiecare secol, fenomen care are loc începând de acum 27.000 de ani, potrivit unui nou studiu.

Din cauza faptului că acest fenomen este unul extrem de lent, pentru obţinerea unui minut în plus este, însă, nevoie de 6,7 milioane de ani.

În urma acestui studiu, care a fost demarat de către astronomul de la Royal Greenwich Observatory, Leslie Morrison, s-a concluzionat faptul că o creştere a zilei cu 1,8 milisecunde este insignifiantă, în raport cu estimările anterioare, de 2,3 milisecunde. Aceste estimări sunt aproximative, căci forţele geofizice care operează asupra rotaţiei Pământului nu este necesar să fie constante pe o perioadă lungă de timp.

Estimările anterioare erau bazate pe calculul puterii lunii de a determina mareele şi, implicit, de a avea un impact asupra orbitei. Însă, acum cercetătorii s-au folosit de teoriile gravitaţionale cu privire la mişcarea de rotaţie a Pământului în jurul Soarelui şi cea a Lunii în jurul Pământului, pentru a cronometra eclipsele. Ulterior, le-au comparat cu observaţiile asupra eclipselor înregistrate de către babilonienii antici, chinezi, greci, arabi şi de către europenii medievali.

Mişcarea lentă a orbitei Pământului este motivul pentru care ceasurile foarte precise trebuiesc ajustate odată la câţiva ani.

Sursa: Independent

Citeşte şi:

REUŞITĂ DE EXCEPŢIE: Fizicienii au măsurat cel mai mic fragment de timp

Socantele mistere ale timpului & Calatoria in timp

Calatoria in timp, la un pas de a fi realizata

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase