Home » Știință » Diamantele de la mari adâncimi, cele mai valoroase bijuterii, le oferă cercetătorilor informaţii importante din străfundul Pământului

Diamantele de la mari adâncimi, cele mai valoroase bijuterii, le oferă cercetătorilor informaţii importante din străfundul Pământului

Diamantele de la mari adâncimi, cele mai valoroase bijuterii, le oferă cercetătorilor informaţii importante din străfundul Pământului
Publicat: 31.12.2016
Deşi majoritatea persoanelor consideră că valoarea diamantelor creşte o dată cu mărimea lor, Evan Smith, un geolog, a descoperit că cele mai valoroase bijuterii au o mare importanţă ştiinţifică.

Diamante sunt valoroase doarece provin din adâncul Pământului, unde oamenii nu au acces şi despre care nu sunt cunocute multe aspecte. Datorită mărimii lor şi a calităţii, Smith a considerat că provin dintr-un loc diferit despre care nimeni nu se ştie nimic. 

,,A fost un mister total,” spune Smith. 

Pentru a rezolva misterul, cercetătorii au analizat interiorul diamantelor, unde se aflau particule de mărimea firelor de păr pe care diamantele le-au adus cu ele în timp ce au ieşit la suprafaţă. 

Institutul Geologic din Statele Unite ale Americii a cumpărat opt probe de mărimea unei unghii. După tăierea acestora, Smith a utilizat lasere şi fascicule de electroni pentru a analiza interiorul.  Smith a descoperit că majoritatea pietrelor conţineau bucăţi de granat cu conţinut de nitrogen care s-ar fi format sub presiune mare.  De asemenea, a descoperit fier şi nichel aflate în metan fluid. 

După testarea celor 53 de diamante, experţii au descoperit că 38 dintre acestea conţineau aceleaşi materiale neobişnuite. 

,,Diamantele de o calitate excepţională provin de la 800 de kilometri adâncime din interiorul Pământului,” spune Smith.  Acesta susţine că diamantele s-au format în interiorul metalelor lichide, aceasta fiind prima dovadă a  faptului că mantaua Pământului nu este uniformă. 

Sursa: NPR

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase