Home » Știință » Modificările genetice ar putea opri ascensiunea următoarelor genii

Modificările genetice ar putea opri ascensiunea următoarelor genii

Modificările genetice ar putea opri ascensiunea următoarelor genii
Publicat: 29.12.2016
Evoluţia din domeniul geneticii ar putea într-o bună zi să elimine cancerul, dar ar putea să distrugă apariţia unor viitoare genii precum Stephen Hawking, avertizează cercetătorii.

Dr. James Kozubek afirmă că alterarea genelor umane pentru ştergerea depresiei sau a schizofreniei, de exemplu, ar putea opri ascensiunea următorului Shakespeare sau Einstein, deoarece creativitatea sau inteligenţa extremă este asociată cu astfel de condiţii.

Scriitorii sunt de 10 ori mai predispuşi la afecţiuni bipolare. Poeţii sunt diagnosticaţi cu această problemă de 40 de ori mai des decât restul populaţiei. ,,Thomas Edison a fost considerat ,,tâmpit” şi a fost dat afară din şcoală,” spune Kozubek. Kozubek este autorul unei cărţi despre editarea genelor.

Intrumentele de modificare a genelor precum CRISPR-Cas9 se bazează pe o tehnică utilizată de bacterii pentru îndepărtarea părţilor de ADN care sunt infectate de anumiţi viruşi. 

Acest proces ar putea fi utilizat pentru eliminarea anumitor gene specifice procesului care nu a putut fi posibil prin intermediul altor tehnici. Acum, cercetătorii trebuie să demonstreze faptul că tehnica poate fi utilizată în siguranţă pe pacienţi. 

Sursa : Mail Online 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase