Home » Știință » Superconductivitatea grafenului ar putea revoluţiona viitorul electronicelor

Superconductivitatea grafenului ar putea revoluţiona viitorul electronicelor

Publicat: 23.01.2017
Grafenul a fost transformat într-un superconductor în starea sa naturală. Ceea ce înseamnă că permite pătrunderea curentului electric fără ajutorul unei rezistenţe.

Anul trecut, fizicienii au reuşit să realizeze procesul prin adăugarea atomilor de calciu în structura grafenului. Cercetările din prezent demonstrează că materialul a obţinut un tip de conductivitate mult mai puternic decât sperau.

Superconductivitatea reprezintă cheia construirii mult mai eficientă a electrocasnicelor, a liniilor de înaltă tensiune şi a noilor echipamente medicale. ,,De mult a fost acceptat faptul că, sub influenţa unor condiţii potrivite, grafenul poate suporta tranziţia curentului electric,”  afirmă Jason Robinson de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie. 

Sursa: 123rf

Experţii au descoperit că grafenul nu este un superconductor normal, acesta poate transporta curent fără ajutorul unei rezistenţe. Ei numesc noul tip de abilitate starea undei-p, însă sunt necesare cercetări viitoare pentru a confirma existenţa acestei stări, notează Science Alert. 

Grafenul este un material bidimensional realizat din doi atomi de carbon, foarte flexibili, mai durabili decât diamantele şi mai impenetrabil decât oţelul. 

Materialele superconductoare au fost deja utilizate pentru crearea câmpurilor magnetice puternice necesare pentru tehnologia RMN. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase