Home » Știință » Turcii au produs hârtie din coji de ouă

Turcii au produs hârtie din coji de ouă

Publicat: 24.01.2017
În oraşul Kahramanmaraş din Turcia a fost brevetată o metodă de producere a hârtiei din coji de ouă.

Cercetătorii care au participat la proiect spun că au reuşit să obţină o hârtie rezistentă, netedă, care poate fi utilizată şi pentru printat, relatează Rador.

Cercetătorii care au urmărit să valorifice cele 100.000 de tone de coji de ouă, care sunt aruncate anual la gunoi, îşi justifică demersul, arătând că economisind o tonă de lemn – materie primă pentru producerea hârtiei, sunt salvaţi de la tăiere 17 copaci maturi. Un copac produce zilnic oxigen pentru 72 de persoane.

Conform unui calcul simplu, în decurs de o săptămână, o familie consumă un cofraj de ouă. Dacă sunt valorificate cojile din 52 de cofraje, poate fi salvat un copac, în vârstă de 60-70 de ani, arată echipa de cercetători din Kahramanmaraş.

Echipa care a produs hârtia

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase