Home » Știință » Reziduurile produse în urma fumatului sunt la fel de periculoase precum fumatul pasiv

Reziduurile produse în urma fumatului sunt la fel de periculoase precum fumatul pasiv

Reziduurile produse în urma fumatului sunt la fel de periculoase precum fumatul pasiv
Publicat: 24.02.2017
O nouă cercetare sugerează că, în afară de fumători activi şi fumători pasivi, mai există un al treilea tip la fel de dăunător pentru sănătate precum primele două.

Fumatul pasiv a ucis aproximativ 2,5 milioane de oameni între anii 1964 şi 2014. Al treilea tip de fumat este la fel de periculos precum fumatul activ şi cel pasiv, informează Seeker. 

Al treilea tip de fumat se referă la reziduurile rămase în urma fumatului, acestea rămân în pereţi, pe scaunele din maşină, în păr sau pe haine. Reziduurile se amestecă cu praful din aer şi acopera totul din jur.  Studiile au dovedit că acest tip de fumat ar putea fi la fel de periculos precum fumatul pasiv. 

Copiii şi nou născuţii sunt printre cei mai expuşi la acest risc. Cercetările din cadrul Laboratorului Lawrence Berkeley din Statele Unite ale Americii au descoperit că puii de şoarece expuşi la praful cu reziduuri acumulate în urma fumatului reuşesc să ia în greutate mult mai greu. Cercetări anterioare au dezvăluit că reziduurile produse în urma fumatului afectează dezvoltarea creierului copiilor, fiind şi principala cauză a apariţiei astmului şi a reacţiilor alergice.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase