Home » Știință » Nouă din zece oameni nu vor să afle răspunsul la această întrebare

Nouă din zece oameni nu vor să afle răspunsul la această întrebare

Nouă din zece oameni nu vor să afle răspunsul la această întrebare
Publicat: 27.02.2017
Un studiu dezvăluie că majoritatea oamenilor preferă să nu ştie ce îi aşteaptă în viitor.

Conform cercetării în care au fost implicaţi 2.000 de participanţi, peste 85% dintre ei au declarat că nu doresc să ştie dacă mariajul lor va dura sau se va termina cu un divorţ, în timp ce un procent asemănător a declarat că preferă să nu ştie momentul în care vor muri, notează The Guardian. 

,,Trăim într-o lume în care ştiinţa şi tehnologia doresc să construiască un vitor cât mai sigur. Acest studiu, însă, doreşte să demonstreze că unii oamenii nu îşi doresc acest lucru,” spune Gerg Gigerenzen, coautor al lucrării, cercetător din cadrul Institutului Max Planck. 

În cadrul studiului fiecare mie de participanţi au fost întrebaţi o serie de întrebări ipotetice, cinci legate de evenimente negative şi cinci despre evenimente pozitive. Studiul a fost realizat în două ţări Spania şi Germania. Rezultatele din Germania au dezvăluit că 88% dintre participanţi nu doresc să afle când vor muri, aproximativ 87% au declarat că nu vor să ştie dacă mariajul lor va dura şi aproximativ 90% nu vor să ştie când partenerul lor de viaţă va muri. 

În contrast, peste 59% au spus că nu vor să ştie ce vor primi de Crăciun, 57% nu vor să ştie dacă există viaţă după moarte, iar 77% au declarat că nu vor să afle rezultatele unui meci de fotbal înainte să-l vadă. Doar 1% dintre participanţi au afirmat că îşi doresc să cunoască viitorul. În cazul studiului demarat în Spania, rezultatele au fost relativ asemănătoare. 

Descoperirea sugerează că ideea evitării emoţiilor negative şi menţinerea elementului surpriză sunt legate de evitarea sentimentului de regret. Însă au declarat că persoanele religioase tind să fie mai curioase cu privire la viitor. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase