Home » Știință » Un nou studiu dezvăluie că pericolele fracturării hidraulice sunt mai mari decât s-a crezut până acum

Un nou studiu dezvăluie că pericolele fracturării hidraulice sunt mai mari decât s-a crezut până acum

Un nou studiu dezvăluie că pericolele fracturării hidraulice sunt mai mari decât s-a crezut până acum
Publicat: 03.03.2017
Conform unui nou studiu, un procent care variază între 2 şi 16% de hidrocarburi obţinute prin fracturare hidraulică se pierd din sonde şi din conductele de transport. Analiza a identificat 6.648 de asemenea scurgeri în patru state americane: Colorado, New Mexico, Dakota de Nord şi Pennsylvania.

Datele studiului recent publicat au fost adunate pe parcursul a 10 ani şi au fost publicate pe 21 februarie în Environmental Science & Technology, notează Science Daily.

Lauren Patterson, de la Duke University’s Nicholas Institute for Environmental Policy Solutions şi conducătorul echipei de cercetare care a realizat acest proiect a precizat că „acest studiu furnizează o înţelegere esenţială asupra frecvenţei, volumului şi cauzei scurgerilor”.

Cercetătorii au examinat datele a 31.481 de sonde care foloseau fracturare hidraulică în patru state americane, din anul 2005 până în 2014.

În Dakota de Nord au fost înregistrate pe departe cele mai multe scurgeri, anume 4.453, urmată de Pennsylvania cu 1.293, Colorado cu 476 şi New Mexico cu 426. De asemenea, în Dakota de Nord scurgerile au avut o cantitate mai mică (42 de galoni) comparativ cu cele din Colorado şi New Mexico (210 de galoni).

Rezultatul acestui studiu depăşeşte cele 457 de scurgeri calculate de Environmental Protection Agency (EPA), date culese din 8 state începând cu 2006 şi terminând cu anul 2012. Această diferenţă este din cauza faptului că studiul EPA a luat în calcul doar scurgerile din etapa de fracturare hidraulică.

Studiul recent a identificat că 50% dintre scurgeri au avut loc în etapele de depozitare şi de transport prin conducte.

În toate cele patru state, primii trei ani ai existenţei sondei, în etapa de fracturare hidraulică şi de producţie maximă, au însemnat cele mai mari riscuri de scurgeri. Cercetătorii au mai observat că o cantitate însemnată de scurgeri (de la 26% în Colorado la 53% în Dakota de Nord) au avut loc în sonde în care acest eveniment era recurent, existând o predispoziţie a anumitor zone asupra căreia trebuie o atenţie sporită. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Peste 660.000 de litri de petrol s-au scurs într-o localitate din SUA

Această nouă invenţie transformă emisiile de gaze în petrol – VIDEO

Natură vs. petrol – soarta omenirii se decide în Yasuní

A fost descoperită o nouă metodă prin care se poate crea petrolul. Ingredientul surpriză te va uimi pe deplin

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase