Home » Știință » O inovaţie ce va revoluţiona lumea: un avion fără pilot, de mărimea unui avion de pasageri, va fi funcţional în 2020

O inovaţie ce va revoluţiona lumea: un avion fără pilot, de mărimea unui avion de pasageri, va fi funcţional în 2020

Publicat: 02.04.2017
Proiectul are în vedere construirea unor drone mari cât un Boeing 777 care sunt capabile să aterizeze pe apă pentru a evita zone populate.

Modelul concept care va căra peste 300 de kilograme va fi lansat în această vară, dar vehiculul care va fi produs în serie poate căra până la 90 de tone de marfă, informează Daily Mail

Compania din spatele proiectului, Natilus, susţine că va lansa vehiculul la scară 1:1 (imaginea de profil) în 2020 şi are în vedere oferirea unei alternative la transportul aerian tradiţional, care foloseşte echipaj uman. 

De asemenea, reprezentanţii companiei susţin că transportul va fi mai ieftin, o dată eliminând echipajul uman şi a doua oară economisind timp, descărcând în porturi.

Prototipul (imaginea de mai jos) va fi testat în San Pablo Bay, la nord-est faţă de San Francisco. Eventual, compania speră să extindă acest test la teste de zbor de 30 de ore între Los Angeles şi Hawaii.

Versiunea la scară mare va folosi motoare cu reacţie standard şi va zbura la o altitudine de aproximativ 6.000 de metri, mult mai jos faţă de avioanele normale care zboară la altitudini de până la 10.000 de metri. De asemenea, se estimează că viteza va fi mai mică decât a unui avion cargo normal care poate atinge viteza de 900 km/h.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Prima ţară care lansează serviciul de transport cu drone. Ce scop nobil are iniţiativa

O companie vrea să crească drone în tuburi cu substanţe chimice – VIDEO

Aceste drone subacvatice ar putea deveni la fel de populare ca cele care zboară – VIDEO

Ultima armă a americanilor: roiurile de drone miniaturale

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase