Home » Știință » Boala de care SUFERĂ societatea actuală. ,,Este o problemă globală”

Boala de care SUFERĂ societatea actuală. ,,Este o problemă globală”

Boala de care SUFERĂ societatea actuală. ,,Este o problemă globală”
Publicat: 09.05.2017
Bătăile alerte ale inimii sunt normale atunci când privim un film de groază, la fel este şi în cazul fricii pe care o resimţim înaintea unei prezentări importante. În prezent, unele persoane resimt aceste senzaţii constant fără vreun motiv anume.

În Statele Unite ale Americii, 18% din populaţie suferă de anxietate. Pentru persoanele cu această afecţiune, orice eveniment zilnic pare dificil, relatează Futurism. Încadrul unui interviu, o tânără afirma că atacurile de panică au obligat-o să renunţe la facultate. Aceasta explica modul în care boala îi afecta rutina zilnică ,,Nu îmi place să stau toată ziua în casă, dar în acest moment nu pot face mai mult. Este ca şi cum cineva a apăsat un buton de pauză. Momentan aştept o schimbare,” a declarat tânăra. 

Conform Institutului Naţional de Sănătate Mintală din SUA (NSM), atacurile de panică sunt un simptom al anxietăţii. Printre altele se numără ameţeală, insomnie sau dificultăţi în timpul trezirii şi oboseală. Anxietatea cronică este o afecţiune care nu are o singură soluţie. 

În prezent, medicaţia este un ajutor, dar nu poate vindeca anxietatea. Pentru unele persoane găsirea unui medicament potrivit poate reprezenta o sursă de stres. De asemenea, renunţarea la aceste medicamente poate provoca înrăutăţirea simptomelor. 

Conform NSM, doar o jumătate din persoanele diagnostiate cu anxietate primesc tratament medicamentos. Una dintre probleme fiind reprezentată de stigmatul alăturat anxietăţii – ,,boală mintală”. ,,Sănătatea mintală est o problemă globală. Bolile mintale afectând persoanele indiferent de rasă, clasă sau naţionalitate. Stigmatul conform căruia bolile mintale nu sunt neapărat boli sau faptul că îi afectează doar pe cei slabi poate contribui la amploarea problemei,” a declarat autorul Robot Hugs. 

Clinica Mayo propune anumite sfaturi care ar trebui urmate în cazul în care o persoană consideră că are probleme mintale. 

În primul rând ar trebui încercat un tratament din partea unei persoane cu care vă simţiţi confortabil. Un alt sfat important sugerează că persoana ar trebui să evite izolarea. Procesul poate fi unul simplu de la plimbări regulate sau implicarea în anumite munci sau cluburi. Un alt factor important este discutarea despre stigamtul provocat de aceste afecţiuni. 

Vă recomandăm să citiţi şi următorele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase