Home » Știință » Rezultat uimitor al unui studiu: în pântec, fetuşii reacţionează la forme de feţe

Rezultat uimitor al unui studiu: în pântec, fetuşii reacţionează la forme de feţe

Rezultat uimitor al unui studiu: în pântec, fetuşii reacţionează la forme de feţe
Publicat: 11.06.2017
Este cunoscut faptul că nou-născuţii sunt cei mai interesaţi de feţe decât de altceva. Un nou studiu arată că această preferinţă se dezvoltă chiar din pântec. Prin proiectarea luminii prin peretele uterin al femeilor însărcinate, cercetătorii au descoperit că fetuşii de 34 de săptămâni îşi vor întoarce capul mai des atunci când imaginea seamănă cu o faţă.

Descoperirile sunt în premieră, explorând dezvoltarea percepţiei vizuale şi a cogniţiei la copiii din pântec, scrie Science Daily.

Vincent Reid, de la Universitatea Lancaster din Regatul Unit, a precizat: „am demonstrat că fetusul poate face distincţii între diferite forme, preferând să le urmărească pe cele care seamănă cu o faţă”.

Cercetătorii au testat răspunsul a 39 de fetuşi la tipare de lumină care ilustrau feţe cu orientări normale sau răsturnate. Au observat că aceştia urmăreau mai des feţele cu orientare normală decât cele răsturnate.

De asemenea, studiul a arătat că feţii au suficientă lumină în pântec, astfel, experienţele vizuale încep dinainte de naştere. Totuşi, Reid nu încurajează mamele să îşi pună lumini intense pe abdomen.

Cercetătorii doresc să îmbunătăţească sursa luminii în viitoarele studii pentru a explora mai în detaliu percepţia şi cogniţia la fetuşi.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

SOCANT: Supa de… fetusi? (FOTO)

Cele mai ciudate 10 sindroame medicale

O nouă descoperire despre uluitorul creier uman: bebeluşii ţin minte cuvinte încă de când se află în pântec!

Cum evoluează creierul nou-născuţilor? Cercetătorii au scanat creierul bebeluşilor la câteva zile de la naştere

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase