Home » Știință » Primele etape de construire a ,,naţiunii din spaţiu” vor fi lansate anul acesta

Primele etape de construire a ,,naţiunii din spaţiu” vor fi lansate anul acesta

Publicat: 16.06.2017
Asgardia ar putea fi prima naţiune în spaţiu, fondatorii săi dorind să creeze o colonie a spaţiului bazată pe extragerea minereurilor din asteroizi şi apărarea Pământului de obiectele spaţiale periculoase. Din octombrie 2016, moment în care a fost anunţată crearea naţiunii, au aplicat sute de mii de persoane ce doresc să facă parte din noua naţiune.

Asgardia este o organizaţie non-guvernamentală cu sediul în Viena, Austria. Grupul doreşte crearea  unei naţiuni în spaţiu care să cuprindă aproximativ 200.000 de cetăţeni, relatează Business Insider. 

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe 13 iunie, membrii organizaţiei au declarat că Asgardia-1, primul satelit al naţiunii, va fi lansat în curând. ,,Prima prezenţă a Asgardiei îşi va face apariţia în spaţiu anul acesta,” a declarat Jeffrey Manber, directorul executiv al companiei ce deţine satelitul. 

Obiectul spaţial, este un nanosatelit, care va avea în mare parte dimensiunile unei cărămizi şi va conţine informaţii privind  viitorii cetăţeni ai Asgardiei. Satelitul se va lansa la bordul Orbital ATK, la viitoare misiune către Staţia Spaţială Internaţională, pe 12 septembrie 2017. 

Etapa va fi realizată cu sprijinul membrului fondator Igor Ashurbeyli, un miliardar rus. ,,Asgardia va fi o naţiune în spaţiu fără restricţii etnice, religioase, o comunitate pacifistă care va ajuta la stabilirea oamenilor în spaţiu,” a declarat Ram Jakhu, director al Institute of Air and Space Law.  În urma unor verificări riguroase, aspiranţii la titlul de membru al primei naţiuni în spaţiu vor primi o secţiune din spaţiul de pe satelit, unde îşi vor putea încărca datele. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase