Home » Știință » Performanţele cognitive ale femeilor nu sunt afectate de ciclul menstrual

Performanţele cognitive ale femeilor nu sunt afectate de ciclul menstrual

Performanţele cognitive ale femeilor nu sunt afectate de ciclul menstrual
Publicat: 09.07.2017
Un nou studiu infirmă credinţele tradiţionale privind ciclul menstrual. Anterior era considerat că abilităţile mintale nu funcţionează la acelaşi nivel în perioada menstruaţiei.

În cadrul studiului a fost analizat un număr mare de subiecte în perioada a două cicluri menstruale. Echipa formată din cercetători de la Şcoala de Medicină din Hanovra şi Spitalul Universitar din Zurich a monitorizat şi analizat 68 de femei pentru a observa schimbările cognitive în timpul diferitelor etape ale ciclului menstrual, informează Science Daily. 

După analizarea rezultatelor colectate în urma primului ciclu menstrual, s-au detectat schimbări minore ale performanţelor cognitive şi de atenţie, însă în cazul celui de-al doilea ciclu menstrual nu au fost observate aceleaşi schimbări.  În urma analizelor de-a lungul unei perioade de timp, experţii nu au descoperit diferenţe majore ale performanţelor individelor. 

,,Schimbările hormonale asociate ciclului menstrual nu au avut efect şi asupra performanţelor cognitive. Deşi pot exista excepţii, abilităţile cognitive per total nu au fost dereglate de schimbările hormonale din perioada ciclului menstrual,” a declarat profesorul Brigitte Leeners. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase