Home » Știință » Trăieşti în cea mai leneşă ţară din lume? Pe ce loc se situează România

Trăieşti în cea mai leneşă ţară din lume? Pe ce loc se situează România

Publicat: 16.07.2017
Oamenii de ştiinţă americani au cules date la scară planetară cu ajutorul smartphone-urilor oamenilor pentru a vedea cât suntem de activi, cu adevărat. Analiza celor de Universitatea Stanford a revelat că numărul mediu de paşi pe care o persoană îi face zilnic este de 4.961. Locuitorii din Hong Kong sunt în topul clasamentului drept cei mai activi oameni, cu 6.880 de paşi zilnic, iar la coada topului se situează Indonezia, cu 3.513 paşi.
Cercetarea a scos la iveală şi detalii intrigante referitoare la modalităţi în care poate fi combătută obezitatea. Cele mai multe dintre telefoanele inteligente au accelerator integrat care poate înregistra paşii parcurşi, iar oamenii de ştiinţă au folosit date anonime din mai mult de 700.000 de dispozitive care au utilizat aplicaţia Argus de monitorizare a activităţii, scrie Gândul. 
 
„Studiul este de 1.000 de ori mai amplu decât orice altă cercetare realizată pe marginea mişcării oamenilor. S-au făcut de-a lungul timpului studii minunate despre ceea ce înseamnă sănătatea umană, în general, dar această nouă cercetare oferă date din mai multe ţări, pe mai multe paliere şi monitorizează activitatea oamenilor în mod constant. Aceste rezultate deschid calea spre noi moduri de dezvoltare ştiinţifică în acest sens, mult mai mult decât am putut face până acum”, a declarat Scott Delp, profesor de bioinginerie şi parte a echipei de cercetători. 
 
Citeşte continuarea în Gândul!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase