Home » Știință » Ce trebuie să faci pentru a-ţi mări speranţa de viaţă

Ce trebuie să faci pentru a-ţi mări speranţa de viaţă

Ce trebuie să faci pentru a-ţi mări speranţa de viaţă
Publicat: 27.07.2017
Un studiu realizat de Health Affairs scoate în evidenţă că dacă nu fumezi, ai o greutate optimă şi consumi alcool doar în cantităţi moderate, atunci vei avea toate şansele să îţi extinzi speranţa de viaţă cu şapte ani, relatează TIME.
Studiul a descoperit că, dacă respecţi cele trei cerinţe, şansele să nu ai probleme de sănătate sau dizabilităţi cresc considerabil. Autorii studiului speră că rezultatele vor produce un impact în rândul americanilor, din moment ce în Statele Unite consumul de ţigări este foarte ridicat, iar obezitatea reprezintă o problemă serioasă.
 
Pentru a examina efectele comportamentelor asupra longevităţii, cercetătorii Universităţii din Michigan şi cei ai Institutului pentru Cercetare Demografică Max Planck din Germania au analizat datele a peste 14.000 de americani cu vârste cuprinse între 50 şi 89 de ani.
 
Cei care nu au fumat niciodată şi care şi-au păstrat greutatea în parametrii optimi trăiesc, în medie, cu 5 ani mai mult. În plus, când a fost adăugat un alt indicator, cel al consumului de alcool, studiul arată că media de viaţă poate creşte cu până la şapte ani, în cazul unui consum moderat.
 
Citeşte continuarea în Gândul

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase