Home » Știință » Fotografii spectaculoase cu eclipsa parţială de lună Cum s-a văzut evenimentul astronomic din Australia până în Franţa, România şi Turcia

Fotografii spectaculoase cu eclipsa parţială de lună Cum s-a văzut evenimentul astronomic din Australia până în Franţa, România şi Turcia

Fotografii spectaculoase cu eclipsa parţială de lună Cum s-a văzut evenimentul astronomic din Australia până în Franţa, România şi Turcia
Publicat: 08.08.2017
Luna plină de luni seară a fost acompaniată de o eclipsă parţială de lună, ce a putut fi văzută de pe Pământ, din Australia, până în Franţa sau Pakistan. S-a văzut inclusiv din România.

Mai multe imagini spectaculoase au surprins momentul eclipsei parţiale de lună în plină splendoare, inclusiv vastele monumente din sudul oraşului Atena, cerul deasupra oraşului Frankfurt din Germania, dar şi imagini din Turcia, Franţa sau Africa.

Galerie foto

vezi galeria
13 foto

Eclipsa parţială de Lună a fost vizibilă şi din România timp de aproximativ două ore.

Faza maximă a eclipsei a avut loc la ora 21. 20, când Luna s-a aflat nu foarte sus pe cer, partea de jos a discului selenar căpătând culoarea portocalie-roşiatică.

Având loc cu două săptămâni înainte de mult anticipata eclipsă solară de pe 21 august, eclipsa de lună nu este un eveniment astronomic mai puţin spectaculos.

Pe măsură ce Pământul trece între soare şi lună, lumina soarelui se refractă în atmosfera Pământului, ceea ce conferă lunii o culoare roşu-aprins, cărămizie.

Potrivit astro-ureanu.ro, mecanismul eclipselor de Lună se explică prin faptul că Pământul, fiind un corp opac luminat de Soare, proiectează în urma sa un con de umbră, precum şi unul de penumbră. Luna, la rândul sau, neavând lumina proprie, de fiecare dată când pătrunde în umbra Pământului, nu mai este luminată.

După modul cum Luna intersectează, parţial sau total, fie conul de umbră, fie doar cel de penumbră, va avea loc o eclipsă de Lună, parţială sau totală, prin umbră sau prin penumbră.

În timpul unei eclipse totale de lună, Luna este încă vizibilă şi are culoare portocalie sau roşie – ceea ce i-a câştigat numele de „lună sângerie”.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase