Home » Știință » Poate ştiinţa să creeze fantome?

Poate ştiinţa să creeze fantome?

Poate ştiinţa să creeze fantome?
Publicat: 17.09.2017
Foarte mulţi oameni cred în existenţa fantomelor. Nici ştiinţa nu a putut stabili existenţa sau inexistenţa acestora. În acest sens, unii cred că locurile „bântuite” sunt acelea unde există activitate electromagnetică mai intensă.

Plecând de la această idee, o echipă de cercetători britanici au dorit să facă o cameră „bântuită” în Londra, scrie Curiosity.

Aceştia au aranjat ca în cameră să se emită unde electromagnetice şi unde cu infrasunet, care sunt de obicei sursa vibraţiilor stranii. După ce participanţii au petrecut o oră în această cameră special amenajată, aproape trei sferturi dintre ei au precizat că au trăit mai mult de trei sentimente bizare. 6% dintre participanţi nu au simţit nimic, în timp ce alţii s-au simţit chiar excitaţi.

Din paragraful de mai sus se poate înţelege că electromagnetismul şi undele cu infrasunet „creează fantome”. Lucrurile nu stau însă tocmai aşa, întrucât voluntarii care credeau în paranormal erau mai predispuşi la a relata senzaţii bizare. Mai mult decât atât, oamenii tind să se gândească la ce le este sugerat. Dacă îi întrebi să ţină evidenţa oricărui sentiment ciudat, este foarte probabil ca o persoană să înregistreze orice senzaţie pe care altfel ar ignora-o.

De asemenea, semnalele emise de echipă au acoperit o mică porţiune din cameră, dar oamenii au relatat trăiri stranii indiferent de locul în care se aflau în încăpere.

Aşadar, în ultimă instanţă, studiul este neconclusiv, dar poate indica faptul că autosugestia este un element important, care pe viitor ar putea fi eliminat din experimente.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

PARANORMAL! 22 de fotografii controversate cu fantome

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase