Home » Știință » Imagini fascinante realizate de roverul Curiosity: pot indica prezenţa vieţii în istoria planetei Marte – VIDEO + GALERIE FOTO

Imagini fascinante realizate de roverul Curiosity: pot indica prezenţa vieţii în istoria planetei Marte – VIDEO + GALERIE FOTO

Imagini fascinante realizate de roverul Curiosity: pot indica prezenţa vieţii în istoria planetei Marte – VIDEO + GALERIE FOTO
Publicat: 16.09.2017
Curiosity a realizat o serie de fotografii pe măsură ce urca o culme numită Vera Rubin. Formaţiunea stratificată, care are o înălţime de 65 de metri, a atras atenţia savanţilor încă de la amartizarea roverului în 2012.

Explorările precedente au indicat prezenţa unui vechi lac care a existat în această regiune a planetei, aflată în partea nord-vestică a Muntelui Sharp, scrie Daily Mail.

Galerie foto

vezi galeria
5 foto

Culmea, numită şi „Culmea de Hematit”, s-a dovedit a fi rezistentă împotriva eroziunii menţinându-şi structura originială.

Abigail Fraeman, un membru al echipei NASA din cadrul misiunii Curiosity, a precizat că „am observat aflorimentul cu rocile stratificate”.

Expediţia a fost înregistrată de Curiosity, surprinzând imagini incredibile cu relieful accidentat al Planetei Roşii. Acest relief, alături de stratificaţiile observate, întăresc ideea conform căreia pe Marte a existat apă în cantităţi importante.

Planul este să examineze rocile aflate în vârful culmii şi de ce acestea sunt atât de rezistente la eroziune. Prezenţa hematitului, mineralul de oxid de fier, este deja un indicator important al condiţiilor din trecutul zonei, iar noile studii vor scoate la lumină mai multe caracteristici ale istoriei geologice a planetei care pot oferi un indiciu al posibilei habitabilităţi.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Marte era cândva o planetă verde ca a noastră. Ce s-a întâmplat cu aceasta

MARTE ar putea susţine din nou VIAŢA. Planul ambiţios al unor experţi din cadrul NASA prin care doresc să creeze o atmosferă asemănătoare cu cea a Terrei pe planeta roşie

20 de ani în care omenirea a explorat Planeta Roşie. Ce au aflat cercetătorii până în prezent despre Marte

Un nou studiu arată încă o asemănare a planetei Marte cu Pământul: plouă abundent

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase