Home » Știință » Oamenii conştientizează atunci când mor. Un studiu sugerează că mintea încă funcţionează chiar şi atunci când corpul nu mai prezintă semne de viaţă

Oamenii conştientizează atunci când mor. Un studiu sugerează că mintea încă funcţionează chiar şi atunci când corpul nu mai prezintă semne de viaţă

Publicat: 23.10.2017
Cercetătorii susţin că persoanele ştiu că au decedat deoarece conştienţa lor continuă să lucreze chiar şi după ce corpul nu mai prezintă semne de viaţă. Practic, unele persoane ar putea auzi momentul în care medicii anunţă decesul.

Afirmaţiile au fost făcute de dr. Sam Parnia, din cadrul NYU Langone School of Medicine din New York. Conform Independent, el împreună cu echipa sa au analizat persoanele care au suferit un stop cardiac, dar care au fost resuscitate ulterior. Studiul este unul dintre cele mai vaste realizate asupra acestui subiect. 

Unele dintre persoanele din cadrul studiului au afirmat că au fost perfect conştiente de conversaţiile din jur şi de activităţile persoanelor chiar şi după ce medicii declarau decesul. Informaţiile au fost apoi verificate de către medici şi infirmierele care au fost prezente în timpul actului medical. Moartea este definită ca punctul în care inima nu mai bate, iar sângele nu mai este transportat la creier. ”Practic astfel este estimat momentul morţii, totul se bazează pe momentul în care inima se opreşte,” a declarat dr. Sam Parnia. 

”Odată ce inima nu mai funcţionează, sângele nu mai circulă către creier, ceea ce înseamnă că funcţiile sunt imediat intrerupte,” adaugă el. 

Însă există dovezi care sugerează existenţa unei explozii de energie cerebrală atunci când cineva moare. În 2013, cercetătorii din cadrul Universităţii din Michigan au analizat semnalele electrice din interiorul creierului a nouă şoareci anesteziaţi cărora le-a fost indus un atac de cord. Aceştia au observat un tipar al activităţii asociat cu ”starea de alertă” crescută, în prima perioadă după moartea clinică. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase